Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dirty Lines: Netflix bevestigt cast voor pikante Nederlandse Original

Netflix heeft de cast van Dirty Lines onthuld, een ambitieuze Nederlandse Original over de opkomst van 06-lijnen in een Amsterdam vol drugs, seks en een culturele revolutie.

De serie Ares kreeg iets voor elkaar waar geen enkele productie meer aan kan tippen. Het was namelijk de allereerste Nederlandse Netflix Original.

Dirty Lines: pikante Nederlandse serie

Ja, Undercover is vele malen beter, maar die misdaadserie is een Vlaams/Nederlandse productie en bestond al voor de streamingdienst erin investeerde.

Terwijl we wachten op de eerste volledig Nederlandse Original-film, Forever Rich, kunnen we uitkijken naar de volgende Nederlandse Original-serie. Dan hebben we het over Dirty Lines. Een pikante serie over de opkomst van 06-lijnen in de jaren tachtig.

Magische deepfakes: zo ziet Harry Potter eruit met Amerikaanse acteurs

Cast vol aanstormend talent

Netflix heeft zojuist de cast van de show bekendgemaakt. In plaats van Pierre Bokma, Frank Lammers of Barry Atsma hebben de makers van Penoza, die achter Dirty Lines zitten, gekozen voor nieuwe talenten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Joy Delima, Minne Koolke Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abby Hoes en Benja Bruijning. Verder kun je rekenen op Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Cekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder Manous Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers.

Namen die ons ook vrij weinig zeggen, maar gelukkig hebben we ook een eerste beeld van Dirty Lines:

Dirty Lines Nederlandse Netflix Original cast
De cast van Dirty Lines (Afbeelding: Netflix)

Telefoonlijnen voor volwassenen

De Netflix Original komt pas in 2022 naar de streamingdienst. Een eerste trailer laat dus nog even op zich wachten, maar gelukkig hebben we al wel een beschrijving van Dirty Lines.

Het verhaal van de Nederlandse serie begint in 1987, in Amsterdam. Marly Salomon is een psychologiestudente die wat bij probeert te verdienen. In die zoektocht stuit ze op het telecombedrijf Teledutch. Europa’s eerste onderneming die zich volledig focust op telefoonlijnen voor volwassenen. Een pikante business dus.

Amsterdam op zijn kop

Het levert bergen met geld op, in een Amsterdam waar housemuziek en XTC een culture wervelwind opleveren waarin de jonge Marly volledig wordt meegezogen. Een wereld van snel geld, drugs en (telefoon)seks.

Hopelijk pakt Dirty Lines op zijn minst beter uit dan de eerste Nederlandse Original. Ares scoorde namelijk een schamele 5.6 op IMDb en werd door critici neergesabeld. In 2022 gaan we ontdekken of de makers van Penoza het er beter vanaf weten te brengen.

Moet je gezien hebben: de top 10 allerbeste films op Netflix volgens IMDb

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.