Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix na Jeffrey Dahmer in de ban van nieuwe seriemoordenaar

Terwijl je ogen net even rust hebben na alles wat je van Jeffrey Dahmer hebt gezien, domineert er alweer een serie met een nieuwe gruwelijke seriemoordenaar. De true crime-documentaire Crime Scene: The Texas Killing Fields, van dezelfde regisseur als Dahmer, slaat aan bij het inmiddels toch wel dubieuze Netflix-publiek.

Oktober was op Netflix de maand van Jeffrey Dahmer, de inmiddels wereldbekende lust- en seriemoordenaar, necrofiel, kannibaal en mensenskelettenverzamelaar. Niet de karakteromschrijvingen waar HR-managers naar op zoek zijn. Ook de moordenaar in Crime Scene: The Texas Killing Fields is een behoorlijk zieke gek. Hij verzamelde alleen geen skeletten, maar begroef ze allemaal op dezelfde plek.

Crime Scene: The Texas Killing Fields op Netflix

Centraal in de nieuwe true crime-documentaire van Netflix staat een reeks huiveringwekkende serie onopgeloste moorden, die gepleegd zijn vanaf de jaren 70 tot na de eeuwwisseling. Fietsende jochies vonden ooit op een veldje langs de snelweg het skelet van een meisje. Twee jaar later werd tijdens een onderzoek nog een skelet gevonden, en zo liep de teller ineens razendsnel op.

Aanvankelijk is deze zaak genegeerd door de politie en het onderzoek riep veel meer vragen op dan dat er beantwoord werden. Maar de grote vraag in Crime Scene: The Texas Killing Fields is: wie is in godsnaam deze seriemoordenaar? De docu-serie is een soort mix tussen Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (het ziekelijke aspect) en Making a Murderer (whodunnit).

Docu-serie direct een hit

Crime Scene: The Texas Killing Fields is 29 november in premi├Ęre gegaan op Netflix en bestormt direct de hitlijsten. De docu-serie is wereldwijd de best bekeken documentaire van dit moment en in de top 10-lijst met best bekeken series staat de docu op positie vijf. Wednesday staat nog altijd fier bovenaan.

Crime Scene The Texas Killing Fields, netflix, jeffrey dahmer, documentaire, docu-serie
(Afbeelding: Netflix)

Op IMDb geeft de docu-serie een rating va 7 uit 10, wat prima is. Crime Scene: The Texas Killing Fields is de derde true-crime documentaire in een drieluik van Joe Berlingers. De voorgangers in deze reeks waren The Vanishing at the Cecil Hotel en The Times Square Killer. Ook regisseerde Berlingers de docu-series Jeffrey Epstein: Filthy Rich en Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes. Deze man is op dreef.

De docu-serie is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.