Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen geheimen: Netflix pakt het anders aan met docu Britney vs Spears

Maak kennis met Britney vs Spears, een gloednieuwe documentaire van Netflix die al jaren in ontwikkeling is. Mosterd na de maaltijd? Allesbehalve, als we de eerste trailer moeten geloven.

De Britney Spears-documentaires vliegen je om de oren. Na de ophef die de docu van The New York Times veroorzaakte doet Netflix zijn duit in het zakje met Britney vs Spears.

Britney vs Spears

Simpel meeliften is het niet, zo wil de streamingdienst duidelijk maken. Britney vs Spears is gebaseerd op “jaren aan onderzoek, exclusieve interviews en documenten.”

Dat je het maar even weet. De documentaire van de geprezen documentairemaakster Erin Lee Carr focust vooral op het controversiële conservatorschap van de vader van Britney, James Spears.

De wereld kent Britney Spears als artiest, als performer. Maar de laatste jaren is haar naam publiekelijk gekoppeld aan een andere, mysterieuzere term: conservatorschap. Britney vs Spears vertelt het explosieve verhaal van Britneys leven en haar publieke en private zoektocht naar vrijheid.

Britney Spears neemt ‘Free Britney’ wel heel letterlijk op Instagram

Netflix pakt het anders aan

Met jarenlang intensief onderzoekswerk, exclusieve interviews en nieuwe documenten, schetst deze film een grondig portret van het traject van de popster van buurmeisje tot vrouw die gevangen zit in roem, familie en haar eigen juridische status.

Een opvallend zinnetje in de synopsis die Netflix heeft vrijgegeven lijkt een sneer uit te delen naar eerdere documentaires over de zangeres: “Het toont het leven van Britney zonder gebruik te maken van de traumatische beelden die haar eerder hebben gedefinieerd.”

Ongelukkige timing?

Eerder dit jaar kwam Framing Britney Spears uit, van The New York Times. Die documentaire focuste vooral op de #FreeBritney-beweging. Op 28 september, volgende week dus, gaan we ontdekken of Netflix wat aan dat plaatje toe kan voegen of dat regisseuse Erin Lee Carr door ongelukkige timing helaas een overbodige docu aflevert.

Check hieronder de trailer van Britney vs Spears.

Netflix kondigt Tiger King seizoen 2 aan (en meer true crime)

Geen geheimen: Netflix pakt het anders aan met docu Britney vs Spears
💥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.