Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

The Handmaid’s Tale verslaat Mad Men met record dat je niet wil breken

Een record is niet altijd positief, zo bewees The Handmaid’s Tale deze week tijdens de Emmy Awards. De show versloeg Mad Men door zoveel mogelijk nominaties niet te verzilveren.

We zijn verzot op records. Van Marvel die record breekt met Shang-Chi tot LEGO die zijn grootste set aller tijden uitbrengt. Grootser, duurder, beter: het is altijd interessant om te zien hoe grenzen verlegd worden.

Netflix domineert Emmy Awards

Je zou bijna vergeten dat niet elk record positief is voor degene die ‘m vestigt of breekt. Daar werden we eerder deze week weer eens aan herinnerd na de Emmy’s, de Oscars-equivalent voor televisieproducties.

Netflix wist een historische score neer te zetten met The Queen’s Gambit en The Crown. Over de winnaars lees je in dit artikel van afgelopen maandag meer, want we willen het nu over een opmerkelijke verliezer hebben.

Jeff Bezos onthult zijn verrassende ochtendroutine

The Handmaid’s Tale breekt record

Dan bedoelen we The Handmaid’s Tale, een Hulu Original die in Nederland op Videoland te zien is. Tijdens de jaarlijkse Emmy Awards brak de Margaret Atwoods-adaptatie een record. door opnieuw geen gouden beeldje mee naar huis te nemen.

Daardoor heeft de show Mad Men verslagen, maar niet op een manier die je als maker wil. The Handmaid’s Tale werd dit jaar namelijk 21 keer genomineerd voor een Emmy. Dan moet je er toch op zijn minst wel eentje winnen, toch?

Nee dus. The Handmaid’s Tale wist er nul te verzilveren, waarmee de serie een record heeft gebroken. Het record voor de meeste Emmy-nominaties zonder er één te verzilveren. Dat record was tot deze week in handen van Mad Men. Die hit-serie werd in 2012 namelijk zeventien keer genomineerd, ook zonder succes.

Topscores

Daar doet de Hulu Original nu dus nog een flinke schep bovenop. Maak je echter geen zorgen: The Handmaid’s Tale is in alle opzichten een geslaagde serie. Sinds het eerste seizoen uit 2017 heeft de prestigeserie al vijftien Emmy’s gewonnen, dus het is niet alsof de vitrinekast leeg is.

Op Rotten Tomatoes scoort de serie nog steeds een zeer degelijke score van 83 procent. Op IMDb wordt de show beloond met een sterke 8.4.

Concurrentie is moordend

Nu giganten als Netflix, Amazon en Disney vele miljoenen in peperdure Originals steken is de concurrentie simpelweg groter dan ooit. Alleen al genomineerd worden voor een Emmy is een groot compliment, dus hopelijk weten de makers van The Handmaid’s Tale vooral dat detail in het achterhoofd te houden. Volgend jaar beter!

NME

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.