Alrik de Jong
Alrik de Jong Formule 1 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Verstappen fileert intimidatie Hamilton met cynisme

Max Verstappen heeft op geniale wijze gereageerd op de psychologische oorlogsvoering van Lewis Hamilton. “Ik ben zó nerveus, kan er niet van slapen”, reageert de Nederlandse Formule 1-coureur cynisch.

Het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens dit seizoen is filmisch. Crashes onderling, stuivertje wisselen aan kop en intimiderende interviews. Komend weekend een nieuwe episode, tijdens de Grand Prix van Rusland. De afgelopen zeven keer was Mercedes de winnaar op de Sochi Autodrom. Gaat Red Bull de renstal ook hier van de troon stoten?

Psychologische intimidatie van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is de psychologische strijd vast begonnen, in de veronderstelling Max Verstappen daar mee te raken. “De spanning voor een eerste wereldtitel heeft een enorme impact voor een een gretige, jonge coureur. Ik heb dat al tien keer mee gemaakt”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die ook drie keer net naast de titel greep, tegen NOS.

Om de druk verder op te voeren, nog wat extra drama. “Ik weet nog nog goed hoe lastig en intens ik de strijd om mijn eerste wereldtitel vond. De verwachtingen zijn nou eenmaal hoog, er is druk van de fabriek en het publiek, het is een zware last op je schouders. Dat gaat zeker impact hebben op Max Verstappen. Dat gaat hij niet toegeven, maar ik weet het uit ervaring.”

Max Verstappen: ‘Ik ben zó nerveus’

De Nederlandse Formule 1-coureur en leider in het huidige klassement laat zich niet gek maken, en heeft wel wat cynische woorden over voor zijn opponent. “Ik ben zó nerveus. Kan er bijna niet van slapen. Vreselijk om een goede auto te hebben en voor het kampioenschap te vechten”, aldus Max Verstappen, die tijdens de vorige race nog bovenop Lewis Hamilton eindigde.

“Dit is kinderspel, vergeleken bij alles wat ik heb meegemaakt in het leven. Ik word hier niet onrustig van”, vervolgt de coureur. “Mensen die me kennen weten dat dit soort teksten mij niets doen. Het maakt voor mij echt niet uit of ik vecht voor een zege of voor de titel. Het is duidelijk dat Lewis Hamilton me niet goed kent. Dat is prima. Ik hoef ook niet alles van hem te weten”, besluit Max Verstappen.

Lees in dit artikel hoe je de Grand Prix van Rusland gratis kunt kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.