Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo onthult opvallende sterrencast voor Mario-film

Nintendo heeft de propvolle sterrencast van MARIO aangekondigd, de eerste van vele ambitieuze animatiefilms rondom de iconische games.

De stemacteur Charles Martinet is al sinds de jaren negentig de stem van Mario. Of je nou aan het racen bent in Mario Kart, minigames speelt in Mario Party of in Smash Bros. rake klappen hebt uitgedeeld met de iconische loodgieter.

MARIO komt eraan

Oftewel, het is een stem die je al duizenden keren hebt gehoord. De klassieke “It’s-a Me, Mario!” die je nu gelijk in je hoofd hoort, is de stem van de ondertussen 66-jarige stemacteur.

Toch gaat hij niet de stem inspreken van Mario in de aankomende Super Mario Bros.-film. In 2017 werd het project aangekondigd, met de simpele titel MARIO. Daarvoor werkt Nintendo samen met Universal Pictures en Illumination Entertainment.

Sinds die aankondiging is het stil gebleven rondom de animatiefilm. Universal en Nintendo liepen in de tussentijd alvast op de zaken vooruit door een groot Super Nintendo World-pretpark te openen in Japan. Hollywood, Orlando en Singapore gaan volgen.

Sterrencast onthuld

Ja, Nintendo is de nieuwe Disney, zullen we maar zeggen.

Maar goed, terug naar de animatiefilm. Afgelopen nacht hield de gamefabrikant een nieuwe Direct, een livestream waarin nieuwe games voor de Nintendo Switch werden onthuld.

Ook had het bedrijf een opvallende aankondiging: de cast van de MARIO-film is bekendgemaakt!

Niet Charles Martinet, maar Chris Pratt gaat de stem van de loodgieter inspreken. Niet de stem waar je aan denkt bij Mario, maar wie weet kan de Guardians of the Galaxy-acteur ons gaan verrassen.

Charlie Day (It’s Always Sunny in Philadelphia) gaat de stem van Luigi inspreken en Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit) is Princess Peach. Verder kun je onder andere rekenen op Keegan-Michael Key (Key & Peele) als Toad en Jack Black (School of Rock) als Bowser.

Jack Black als Bower, dat moet fantastisch worden. Hieronder vind je de complete cast-lijst:

Dit is pas het begin

Het is al met al een indrukwekkende cast. Universal Pictures en Nintendo zijn dan ook zeer ambitieus: MARIO moet het begin worden van een cinematic universe vol films. De Japanse fabrikant beschrijft het zelfs als het begin van een nieuw tijdperk voor videogames.

Eerst maar eens afwachten hoe MARIO uitpakt. Over een eventuele releasedatum of eerste beelden is helaas nog niks bekend. Ondertussen houdt Chris Pratt ons zoet door op Instagram te demonstreren hoe hij niet gaat klinken als Mario:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.