Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 23 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft goud in handen met bloedstollende thriller serie ‘Safe’

Voor een goede thriller mag je ons altijd wakker maken. Zeker als Michael C. Hall, die je beter kent als Dexter, de hoofdrol op zich gaat nemen. De getalenteerde acteur is terug in de Netflix serie Safe. Niet als moordende psychopaat, maar als zorgzame vader. Een behoorlijk andere rol, maar als we de trailer mogen geloven, is ook deze rol hem op het lijf geschreven.

Michael C. Hall laat Dexter achter zich en zal in Safe te zien zijn als Tom. Een pediatrische chirurg die twee jaar geleden zijn vrouw verloor aan kanker. Door de verschrikkelijke ziekte staat hij nu alleen in de opvoeding van zijn dochters. Als alleenstaande vader twee tienerdochters opvoeden, is geen gemakkelijke taak. Hij doet er alles aan om ze te beschermen, maar kan niet voorkomen dat het fout gaat.

Bloedstollende thriller

Wanneer één van zijn dochters vermist raakt, stort zijn wereld in. De politie stelt een onderzoek in, maar Tom is geen man die stil blijft zitten. Hij besluit om zelf op zoek te gaan naar zijn dochter en moet gaan bepalen hoe ver hij wil gaan om zijn familie te beschermen. De trailer zet de duistere sfeer uitstekend neer en belooft veel goeds. Dit kan wel eens dé Netflix thriller van 2018 gaan worden.

Naast Michael C. Hall zien we ook Amanda Abbington. De blonde actrice kennen we uit de laatste twee seizoenen van de BBC serie Sherlock. In Safe zal ze te zien zijn als Sophie. Een intelligente detective die net als Tom ook in haar eentje voor twee kinderen moet zorgen. Hierdoor voelt ze een nog sterker band met Tom en de ontvoeringszaak.

5 ijzersterke Scandinavische thrillers op Netflix die je nog niet gezien hebt

Ook achter de camera staat er genoeg talent. Safe is namelijk geschreven door Bafta winnaar Danny Brocklehurst. Je kunt hem kennen van Clocking Off, Shameless en Exile. Hij krijgt bij het maken van de serie hulp van de succesvolle thriller auteur Harlan Coben. Alle ingrediënten voor een uitstekende en vooral ongekend spannende serie zijn dus aanwezig.

Safe op Netflix

Of Safe de torenhoge verwachtingen kan waarmaken, gaan we zien op 10 mei. Vanaf die dag staat het eerste seizoen op Netflix. Deze bestaat uit acht afleveringen en lijkt het bingen meer dan waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.