Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix schotelt je deze week de nieuwe Squid Game voor

Netflix schotelt je deze week een keiharde nieuwe Zuid-Koreaanse serie voor: Black Knight. Een ambitieuze scifi-serie tjokvol imposante actie en intrige, met een snufje Squid Game.

Squid Game is nog altijd de best bekeken serie in de geschiedenis van Netflix. Dat is niet een uitzondering, maar de explosieve aftrap van een trend die al een aantal jaren gaande was. Sindsdien is Zuid-Korea uitgegroeid tot wat de Amerikaanse media een ‘entertainment superpower’ noemen.

Netflix investeert in Koreaanse content

Vooral Disney+ strooit met Zuid-Koreaanse dramaseries, maar ook Netflix scoort hit na hit met Koreaanse content. Voeg daar de Oscars-zege van Parasite aan toe en het plaatje is compleet.

Sterker nog, Netflix gaat die kraan alleen maar verder open zetten. Eind april maakte het bedrijf bekend dat het de komende vier jaar nog eens 2.5 miljard euro gaat steken in Zuid-Koreaanse content. Deze week worden we er al aan herinnerd waarom dat goed nieuws is. Dan hebben we het over Black Knight.

Black Knight: op naar 2071

Een Zuid-Koreaanse actieserie die vanaf 12 mei te streamen zal zijn op Netflix. Black Knight is een adaptatie van Delivery Knight, een reeks comics. Het verhaal speelt zich af in 2071, waar mensen afhankelijk zijn van speciale maskersom te ademen. Slechts één procent van het menselijk ras leeft nog, en in de nu verlaten gebieden van Korea is een strikt sociaal systeem ontstaan.

5-8

De synopsis voor de Netflix Original legt uit dat bezorgers een cruciale rol spelen binnen dit systeem, en “voor vluchtelingen is een bezorger worden hun enige hoop om te overleven”. De post-apocalyptische scifi-serie volgt een legendarische bezorger genaamd ‘5-8’, met uitzonderlijke gevechtsvaardigheden, en een vluchteling die ervan droomt in zijn voetsporen te treden.

Dat klinkt wellicht ietwat vaag, maar de eerste volledige trailer voor Black Knight zorgt ervoor dat je de vage synopsis meteen bent vergeten. Filmmaker Cho Ui-seok schotelt je met zijn serie een indrukwekkend ogende wereld voor, en de eerste trailer belooft een hoop intrige én actie.

Netflix thriller actie serie Black Knight Zuid-Koreaanse Squid Game
🍿 Squid Game? (Afbeelding: Netflix)

Ambitieuze productie

Uiteraard retestrak in beeld gebracht, zoals we gewend zijn van Zuid-Koreaanse producties. Dit is duidelijk geen goedkope productie. Combineer die overtuigende eerste beelden met een intrigerende insteek en geprezen comics als bronmateriaal, en je hebt wat ons betreft genoeg redenen om Black Knight in je agenda te noteren. Op 12 mei, om precies te zijn. Vanaf dan is de Original op Netflix te streamen.

The Wire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.