Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 7 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische MG wordt de eerste ‘betaalbare’ sportieve cabrio

Elektrische auto’s zijn saai, is een veelgehoorde klacht van autoliefhebbers die de transitie naar EV’s niet kunnen bijbenen. Binnenkort komen de Chinezen met de betaalbare MG Cyberster, die het tegendeel moet bewijzen. Naar verwachting wordt het meest betaalbare sportieve cabrio met elektromotor tot nu toe.

Dat veel EV’s, waaronder deze elektrische occasions, een tikkeltje braaf zijn, betekent niet dat alle elektrische auto’s dat zijn. Zo was de eerste Tesla niet de Model S, maar een sportieve cabrio, de Tesla Roadster genaamd. Deze werd tussen 2008 en 2012 gebouwd en kostte toen minimaal een ton.

Elektrische hypercars die een godsvermogen kosten

Ook vandaag de dag worden er nog sportieve EV’s gebouwd. Denk aan de Evija van Lotus en de Rimac Nevera. Helaas kosten deze hypercars nog veel meer dan die Tesla Roadster. Hoewel langzaamaan meer merken zich met elektrische cabrio’s bezighouden, ontbreekt het nu nog aan een betaalbare, elektrische sportwagen. Met de MG Cyberster komt daar verandering in.

MG cyberster elektrische auto sportwagen roadster
(Afbeelding: MG)

Volgens de importeur zal de elektrische roadster over iets meer dan een jaar voet op Nederlandse bodem zetten. Dat is iets om naar uit te kijken, want de verwachtingen van het elektrische sportwagentje zijn hoog.

Veel vermogen in de MG Cyberster

Zo schijnt de auto in ieder geval in een vierwielaangedreven versie te verschijnen. Daarbij ligt zowel op de voor- als achteras een elektromotor. Samen zouden die continu ruim 300 pk moeten leveren en mogelijk tot wel 536 pk aan piekvermogen.

MG cyberster elektrische auto sportwagen roadster
(Afbeelding: MG)

Als je bij deze MG Cyberster direct roept ‘Chinese troep’, dan ben je misschien een beetje vastgeroest in je denkpatroon. Het wemelt tegenwoordig van de kersverse Chinese automerken en dat is niet zonder reden. Traditionele merken lagen te slapen en daar maken deze merken gebruik van. Veel Europese automerken moeten zich nu nog zowel op EV’s als auto’s met verbrandingsmotor focussen, terwijl nieuwe Chinese autobouwers zich volledig kunnen concentreren op het ontwikkelen van elektrische auto’s.

Scherp geprijsd

Bij MG, dat sinds 2006 in Chinese handen is, is dat echter niet het geval. Het merk bouwt ook nog auto’s met verbrandingsmotoren. Maar de moderne elektrische auto’s die het bedrijf bouwt, zoals de MG4 Electric, zijn relatief goed en ook nog eens scherp geprijsd. Het vermoeden is dan ook dat ook de MG Cyberster de eerste betaalbare elektrische sportwagen wordt. Carcow schat een prijs van omgerekend 45 duizend euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.