Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 18 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Polestar onthult zijn eerste elektrische cabrio à la Tesla Roadster

Elektrische cabrio’s zie je nog maar amper, maar zo langzamerhand komen er steeds meer bij. Ditmaal komt niet Tesla, maar Polestar met een elektrische roadster.

De roadster is een doorontwikkeling van een conceptmodel dat het merk eerder presenteerde, de ‘02’. Als productiemodel heet deze elektrische auto ‘6’.

Eerste elektrische cabrio van Polestar

De aandrijflijn van de elektrische cabriolet bestaat uit twee motoren. Gezamenlijk zorgen ze voor 650 kW (884 pk) en 900 Nm aan koppel. Polestar claimt dat je in slechts 3,2 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur sprint. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur.

polestar, eerste elektrische cabrio, 6, tesla roadster

Door welk accupakket de aandrijflijn van energie wordt voorzien, is nog niet bekend. Wel zegt de fabrikant de elektrische cabrio met een 800 Volt systeem te leveren. Deze techniek zorgt ervoor dat je de elektrische auto snel oplaadt.

De 6 heeft flink prijskaartje

In eerst instantie komt de Polestar enkel in een LA Concept-uitvoering op de markt, die verwijst naar de ‘02’. Deze versie krijgt dezelfde 21 inch wielen als het studiemodel en heeft een blauwe lak met licht interieur. De eerste editie komt in een oplage van 500 stuks.

polestar, eerste elektrische cabrio, 6, tesla roadster, auto

Snel ga je de elektrische cabrio van Polestar niet op de openbare weg zien. De fabrikant wil de eerste exemplaren in 2026 uitleveren. Je kunt nu al een aanbetaling doen van 24.000 euro. De uiteindelijke verwachte verkoopprijs ligt op iets meer dan 197.000 euro.

Polestar en Tesla concurreren op de cabrio-markt

Niet alleen Polestar is bezig met een elektrische cabrio. Ook Tesla wil in de toekomst met de tweede Roadster een supersnelle elektrische auto zonder vast dak op de markt brengen. Tesla-baas Elon Musk beloofde eerder – na veel vertraging – in 2023 de eerste modellen uit te leveren. Of de fabrikant deze deadline gaat halen, is nog maar de vraag. Wat je kan verwachten van de Tesla Roadster, lees je in dit artikel.

polestar, eerste elektrische cabrio, 6, tesla roadster, auto, achterkant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.