Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk deelt gevreesde update over de Tesla Roadster

De nieuwe Tesla Roadster was en is letterlijk toekomstmuziek: na meerdere vertragingen heeft Elon Musk bekendgemaakt dat de elektrische bolide pas in 2023 verscheept gaat worden.

Elon Musk kun je zonder twijfel een genie noemen. Van het veroveren van de ruimte tot een revolutie versnellen binnen de autoindustrie: de 50-jarige ondernemer scoort op vele vlakken.

Elon Musk’s beruchte deadlines

Niemand is echter perfect, Musk al helemaal niet. Hij weet futuristische successen neer te zetten door altijd hyper-ambitieus voor het ogenschijnlijk onmogelijke te gaan. Soms is dat echter uiteindelijk alsnog ietwat realistisch.

Dat geldt vooral voor de planningen die Elon Musk erop na houdt. De miljardair staat bekend om zijn veel te ambitieuze deadlines en beloftes. De toekomstbeelden die de ondernemer schetst komen praktisch altijd later dan dat hij in de eerste instantie claimt.

Elon Musk wil dat jij op het eerste ruimte-billboard komt te staan

Nieuwe Tesla Roadster

Helaas is dat ook het geval met de Tesla Roadster. De aankomende tweede generatie-Roadster werd oorspronkelijk aangekondigd in november 2017. Musk beloofde dat alleen al het basismodel van nul naar honderd kan gaan binnen 1.9 seconden, met een actieradius van maar liefst duizend kilometer.

Dat klonk toen futuristisch, en dat was het letterlijk ook. Destijds was het nog de bedoeling dat de nieuwe Tesla Roadster begin 2020 in productie zou gaan. Afgelopen januari gaf Musk een update: de productie werd opgeschoven naar 2022.

Een bittere pil voor enthousiastelingen die al geld gestoken hadden in een voorbestelling. Door tekorten in de toeleveringsketen, met name het beruchte chiptekort, wordt het echter nog erger.

2023 it is

De Tesla-CEO gaf op Twitter namelijk antwoord op een fan die vroeg naar de status van de tweede generatie Tesla Roadster. Zijn antwoord? Als het allemaal meevalt, dan zal de elektrische bolide verscheept worden in 2023.

Niet volgend jaar, maar het jaar daarop dus. Bijna zes jaar na de eerste aankondiging. Gelukkig zit de miljardair ondertussen niet stil. Musk werkt achter de schermen al aan een nieuwe Roadster die kan vliegen. Op naar 2040 dan maar?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.