Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met opvallende spin-off van hitfilm Bird Box

Juli vorig jaar kwam Malorie uit, het boekvervolg op Bird Box, de hitfilm van Netflix. Schrik niet: die horrorfilm kwam in 2018 uit, binnenkort bijna drie jaar geleden.

Hoog tijd voor een vervolg dus. Die gaat er ook aan komen, zo heeft de schrijver van de originele boekenreeks vorig jaar bevestigd. Het is nog niet bekend wanneer Bird Box 2 uitkomt, maar er is nu wel ander goed nieuws voor fans van de boeken en/of film.

Spin-off voor Bird Box

Online vakblad Deadline weet namelijk te melden dat er ook een spin-off van de Netflix Original komt. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol wordt uitgebouwd tot een franchise, net zoals het bedrijf van plan is met bijvoorbeeld Extraction.

Nu Disney+ tegen alle verwachtingen in op Netflix inloopt is de urgentie des te groter om zelf megafranchises op te zetten. Cinematic universes waarvoor je als abonnee van de streamingdienst netjes elke maand blijft betalen. Iets wat des te belangrijker wordt nu Netflix moeilijker gaat doen over het delen van accounts.

Spaans duo

Maar goed, terug naar Bird Box. De spin-off die eraan komt heeft een opvallende twist: het gaat namelijk om een Spaanstalige film. De producenten van de originele film zijn ook bij dit project betrokken, en werken voor de spin-off samen met David en Alex Pastor.

Een Spaans duo dat je kunt kennen van de film Carriers (2009), een virus-rampenfilm die dankzij de huidige pandemie weer populair is geworden.

Deze 28 films en series verschijnen nog deze maand op Netflix

Netflix heeft grootse plannen

Verder is er weinig bekend over de film, naast dat Netflix van plan is om later dit jaar van start te gaan met de productie. Wel weet Deadline te melden dat de Spaanstalige film pas het begin is van een veel ambitieuzer plan.

De pandemie in Bird Box treft de hele wereld. Netflix is van plan om nog meer films buiten de main serie om te gaan maken, die telkens geproduceerd worden en zich afspelen in andere landen.

Een beetje vergelijkbaar met misdaadserie Criminal, waarvan de streamingdienst ook verschillende internationale varianten maakte. Geen lokaliseringen en remakes die achteraf worden gepland, maar een internationale aanpak als insteek.

Nu al vervolg

Tof, en uniek. Het slechte nieuws? Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Gelukkig kunnen de diehard fans al aan de slag met het boekvervolg op Bird Box, dat je hier kunt checken.

Record kwijt: Avengers: Endgame is niet meer grootste film aller tijden

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.