Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Criminal trailer: Netflix onthult topcast voor unieke misdaadserie

Het eerste seizoen van Criminal was indrukwekkend. Tussen de vele misdaadseries die Netflix rijk is viel de Original meteen op door zijn unieke opzet.

De politieserie speelt zich namelijk geheel af in een ondervragingskamer. Dat zorgt voor een kat-en-muis-spelletje waarbij de nadruk geheel ligt op hoe de crimineel in kwestie ondervraagd wordt. Een psychologisch spelletje waar je U tegen zegt.

Criminal seizoen 2

Door die opzet kun je als acteur niet wegkomen met matig acteerwerk. Als kijker zie je elke subtiele beweging in het gezicht van de ster in kwestie, en telt elke zin.

Gelukkig heeft Netflix ook voor het tweede seizoen weer een topcast klaar staan die daarin zeker de verwachtingen waar kan maken.

Nieuwe topcast

De nieuwe verdachten worden gespeeld door niemand minder dan Kit Harington (Game of Thrones), Kunal Nayyar (The Big Bang Theory), Sharon Horgan (Catastrophe) en Sophie Okonedo (Hotel Rwanda).

Naast die frisse topcast is ook de opzet van de gehele serie opvallend. De Netflix Original speelt zich namelijk elke aflevering in een ander land af. Criminal seizoen 2 bestaat uit twaalf afleveringen, die zich onder andere afspelen in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Engeland.

Trailer en releasedatum

Elke aflevering duurt 45 minuten en is gefilmd in het land waarin het verhaal zich afspeelt, en ook daadwerkelijk in de bijbehorende taal opgenomen. De afleveringen staan op zichzelf. Daarmee is het dus een snackable misdaadserie waarbij je desnoods op basis van de cast een aflevering zou kunnen checken.

Criminal is bedacht door George Kay (Killing Eve) en Jim Field Smith (The Wrong Mans) en keert terug op 16 september met dus het tweede seizoen. Check in de tussentijd vooral het eerste seizoen, met onder andere David Tennant (Doctor Who) en Hayley Atwell (Agent Carter).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Criminal trailer: Netflix onthult topcast voor unieke misdaadserie
Sluiten