Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

De top 8 beste oorlogsfilms op Netflix volgens IMDb

Er staan duizenden films op Netflix. Welke zijn nou echt de moeite waard? We helpen je een handje door de allerbeste oorlogsfilms op Netflix voor je op een rijtje te zetten, gerangschikt op IMDb-score.

Het aanbod van Netflix verandert continu. Aan het eind van elke maand moet de streamingdienst helaas steeds weer een flink aantal films van derden schrappen. Bioscoopfilms waarvoor de licentie is verlopen, of die naar een andere dienst vertrekken. Daarom is het hoog tijd om de balans weer eens op te maken: wat zijn de allerbeste oorlogsfilms op Netflix?

Beste oorlogsfilms op Netflix volgens IMDb

We hebben IMDb erbij gepakt en het complete aanbod van de streamingdienst uitgeplozen. Het resultaat is de top acht beste oorlogsfilms op Netflix, gerangschikt op basis van IMDb-score. Ben je van plan om er een aantal te gaan checken? Zorg dan dat je er snel bij bent, want voor je het weet ziet het aanbod van de entertainmentgigant er weer compleet anders uit.

8. Fury

We kunnen bij deze alvast verklappen dat dit lijstje zowel begint als eindigt met Brad Pitt. In Fury speelt hij Wardaddy, een sergeant van het Amerikaanse leger die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog samen met zijn kleine crew op een uiterst risicovolle missie wordt gestuurd. Hun doel? Achter de frontlinies nazi-Duitsland binnen dringen, met enkel een Sherman-tank tot hun beschikking.

IMDb-score: 7.5

7. The Long Road to War

The Long Road to War gaat verder terug in de tijd, naar de Eerste Wereldoorlog. Het is namelijk een Servische documentaire over hoe die oorlog, die de wereld voor altijd heeft veranderd, is ontstaan. Van de negentiende eeuw tot de uiteindelijke moord op Franz Ferdinand: deze docu op Netflix schotelt je een boeiende geschiedenisles voor. Niet voor niks scoort The Long Road to War een 7.7 op IMDb.

IMDb-score: 7.7

6. Beasts of No Nation

Ben je minder van de documentaires? Dan schuift Netflix al sinds 2015 gretig Beasts of No Nation naar voren, één van de eerste Originals van het platform. De bekroonde oorlogsfilm vertelt het verhaal van Agu. Een jongen uit West-Afrika die gedwongen wordt om mee te gaan met een groep militanten. Zijn vader is vermoord, de rest van zijn familie is verdwenen. Deze indrukwekkende film laat zie hoe hij zich desalniettemin samen met zijn dove vriend Strika stand houdt in een meedogenloze en gruwelijke oorlog. Met Idris Elba!

IMDb-score: 7.7

5. Black Hawk Down

Black Hawk Down vertelt het waargebeurde doch vrij onbekende verhaal van de slag om Mogadishu. De langste grondstrijd die de Amerikaanse troepen hebben moeten voeren sinds de Vietnamoorlog. In oktober 1993 werd een eliteteam van militairen in het diepste geheim in Mogadishu gedropt. Hun missie? Twee Somalische luitenanten ontvoeren. Wat een snelle missie had moeten zijn, loopt echter al snel uit op een rampzalige operatie.

IMDb-score: 7.7

4. All Quiet on the Western Front

Het lag natuurlijk voor de hand dat All Quiet on the Western Front, zoals deze topfilm in het Engels heet, in dit lijstje zou staan. Netflix heeft met deze Original een dijk van een oorlogsfilm in handen. Bovendien is het een original, dus je hoeft niet bang te zijn dat ie elk moment van de streamingdienst kan gaan verdwijnen. De remake van een klassieker vertelt het verhaal van Paul, Albert en Muller, drie tieners die vrijwillig in het Duitse leger gaan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hier lees je meer over deze bekroonde film.

IMDb-score: 7.8

3. Jeux interdits

Oké, laten we eerlijk zijn: deze oorlogsfilm ga je hoogstwaarschijnlijk links laten liggen, want Jeux interdits stamt uit 1952. Maar ja, IMDb bepaalt! Deze klassieker scoort op dat platform maar liefst een 8.0, waarmee je het zonder twijfel een topfilm kunt noemen. Jeux interdits vertelt het verhaal van twee kinderen die op een boerderij wonen tijdens de Tweede Wereldoorlog, en langzaam leren om met de dood om te gaan. Hoe? Door een begraafplaats te maken voor de dieren die in gevechten zijn omgekomen.

IMDb-score: 8.0

2. Virunga

Op de tweede plaats in dit lijstje met de beste oorlogsfilms op Netflix staat Virunga. Een documentaire waarbij je waarschijnlijk niet direct aan het oorlogsgenre denkt, maar niets is minder waar. De docu gaat over de rangers die hun leven wagen om het nationale park Virunga, in Afrika, en de bedreigde gorilla’s die erin leven, te redden. Absoluut een kijktip, al was het maar vanwege het feit dat Leonardo DiCaprio en Barry Jenkins aan een adaptatie werken.

IMDb-score: 8.2

1. Inglourious Basterds

Ja, we zijn weer bij Brad Pitt aanbeland! Quentin Tarantino heeft op dit moment met Inglourious Basterds de allerbeste oorlogsfilm op Netflix in handen. Je hebt ‘m waarschijnlijk al tig keer gezien, maar het verhaal van luitenant Aldo Raine en zijn crew gaat nooit vervelen. Ze beramen in Frankrijk wraakaanvallen op de nazi’s. Alleen het schitterende acteerwerk van Christoph Waltz is al een reden om Inglourious Basterds direct weer op te zetten.

IMDb-score: 8.3

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.