Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Beckett, topthriller van Oscar-winnaar en Tenet-ster

Netflix heeft eindelijk Beckett uitgebracht, een actiethriller met John David Washington in de hoofdrol.

Fans van John David Washington hebben zich niet hoeven vervelen tijdens de pandemie. De 36-jarige acteur was in Tenet te zien, één van de weinige blockbusters die ondanks de lockdowns gewoon in de bioscoop zijn uitgekomen. Een gedurfd experiment van Christopher Nolan.

Netflix presenteert Beckett

Daarnaast speelde de zoon van Denzel Washington in de eerste lockdown-film. Een productie die geheel tijdens de lockdown is bedacht, opgenomen en uitgebracht. Dan hebben we het over Malcolm & Marie, een intense speelfilm die uiteindelijk op Netflix verscheen.

Daar blijft het niet bij. De wereld gaat weer langzaam open, waardoor we eindelijk weer blockbusters in de bioscoop kunnen checken. Netflix heeft met de politieke thriller Beckett een interessant alternatief voor je klaar staan.

Rampzalige vakantie

Dat is een gloednieuwe actiefilm van opkomend talent Ferdinando Cito Filomarino, met John David Washington en Alicia Vikander in de hoofdrol. Beckett gaat eerst op 4 augustus in première tijdens het Locarno Film Festival in Zwitserland, om vervolgens op 13 augustus op de streamingdienst te verschijnen.

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de thriller over? Tijdens een vakantie in Griekenland wordt de Amerikaanse toerist Beckett (John David Washington) het doelwit van een klopjacht na een ongeluk.

Gedwongen om te rennen voor zijn leven probeert de toerist wanhopig door het land te reizen om de Amerikaanse ambassade te bereiken, met als doel om zijn naam te zuiveren. De spanning escaleert naarmate de autoriteiten dichterbij komen, de politieke onrust toeneemt en Beckett nog dieper in een gevaarlijk web van samenzwering terechtkomt.

Oscar-winnaar

De naam Cito Filomarino zegt je misschien niet zoveel, maar de vorige film die hij met zijn productiepartner Luca Guadagnino afleverde wel. Dat is namelijk Oscar-winnaar Call Me By Your Name. Toen nam Guadagnino de regie voor zijn rekening.

De eerste trailer van Beckett zette meteen een intense sfeer neer, die absoluut naar meer smaakt. De setting, Griekenland dus, zorgt tevens voor een omgeving die de thriller direct doet opvallen tussen alle dertien in een dozijn actiethrillers die zich in Amerika afspelen.

Hopelijk komt het creatieve duo met Beckett ook maar een beetje in de buurt van Call Me By Your Name. Dat zou betekenen dat Netflix goud in handen heeft. Je kunt het vanaf nu gaan ontdekken op de streamingdienst!

Verliefd op Margot Robbie na haar shoot in Vogue

Netflix deelt trailer voor intense actie-thriller met Tenet-ster John David Washington Netflix
🎥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.