Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse serie op Netflix is de onverwachte zomerhit van 2023

Geen serie als Undercover met Frank Lammers, maar de afgestofte komedie Papadag is de grote Nederlandse zomerhit op Netflix in 2023. Er zijn eerder deze maand twee seizoenen op de streamingdienst gegooid, en die slaan aan bij het grote publiek.

De Nederlandse serie lijkt mee te zeilen op het succes van de Nederlandse Netflix Original-film Oei Ik Groei, waarin verschillende jonge moeders elkaar helpen in een ‘Mama club’ met hoe ze het beste door het leven kunnen gaan als moeder en met hun leven als partner voor hun geliefden.

Nederlandse serie Papadag op Netflix

In Papadag staan, zoals de titel van de Nederlandse serie al doet vermoeden, vaders centraal. Een groep mannen ontmoet elkaar wekelijks in een park in Amsterdam. Hier delen ze de spannende dingen, leuke momenten en misstappen als moderne vader met elkaar.

De Nederlandse serie is geen Netflix Original, maar gemaakt door AVROTROS. De zes vaders die centraal staan in Papadag worden gespeeld door Ruben van der Meer, Hajo Bruins, George Tobal, Hassan Slaby, David Lucieer en Guido Pollemans. Het eerste seizoen verscheen eind 2017 en begin 2018 op de Nederlandse televisie, het tweede seizoen volgde in 2020. En gezien het succes op Netflix, lijkt een derde seizoen geen surrealistische gedachte.

Zomerhit Oei ik Groei en meer Nederlandse films

Mocht je in de ouderschapsstemming zijn gekomen, dan hebben we goed nieuws. Zwangerschap en ouderschap claimen zo goed als een eigen genre binnen de Nederlandse filmwereld. Naast de zomerhit van 2023 Oei ik Groei bekijk je ook Zwanger & Co en Voor Elkaar Gemaakt op Netflix.

papadag, nederlandse serie, hit, zomer 2023, netflix, juli
Papadag (Afbeelding: AVROTROS)

Kijken we naar series, dan is Papadag op dit moment de best bekeken Nederlandse serie op Netflix en nummer zes in de algehele top 10. Onder meer The Witcher en Lincoln Lawyer staan hoger, en dat is natuurlijk geen schande. Stream de televisieserie hier.

De beste Nederlandse series op Netflix

Check ook onze top 7 beste televisieseries uit Nederland die je anno 2023 op Netflix streamt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.