Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 12 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze razend populaire motoroccasion is verrassend betaalbaar

Motoren zijn in trek. Met name de Yamaha MT-07 is gewild. Het blijkt een van de populairste motoren van dit moment, maar is als motoroccasion evengoed zeer betaalbaar.

Eerder schreven we al over de top drie populairste tweewielers van dit moment op basis van Bovag-gegevens. Inmiddels heeft de branchevereniging de lijst met bestsellers geüpdatet.

Top 3 populairste motoren

De BMW R1250 GS en Kawasaki Z900 blijven onverminderd populair en voeren nog altijd de lijst aan. Brons gaat echter niet langer naar de Kawasaki Z650, maar naar de Yamaha MT-07.

Merk en model Aantal geregistreerde
modellen in juli 2023
Marktaandeel
1 BMW R1250 GS 61 3,6%
2 Kawasaki Z900 58 3,5%
3 Yamaha MT-07 55 3,3%

Bovag houdt het aantal geregistreerde modellen scherp in de gaten. De gegevens van de maand juli zijn op dit moment de meest recente cijfers en daaruit blijkt dat met 55 verkopen de Yamaha MT-07 nu de op-twee-na-populairste motor van ons land is.

Alleskunner

De MT-07 is een manusje-van-alles. De beginnersvriendelijke motoroccasion kan voor talloze doeleinden worden gebruikt: woonwerkverkeer, een circuitdag en als je er een bagagerek op monteert zelfs voor een lange roadtrip.

Yamaha MT-07 motoroccasion motor motoren occasion occasions
De Yamaha MT-07 is ook als eenwieler te gebruiken. (Afbeelding: Unsplash)

Tussen je benen rust een 690 cc parallel twin met zo’n 47 pk. Daarmee is de motor geschikt voor een A2-rijbewijs. Dat in combinatie met de agressieve naked bike-uitstraling maakt het een uiterst gewilde motor.

Yamaha MT-07 als betaalbare motoroccasion

Nieuw kost de motor 8.999 euro. Als kalere Pure-uitvoering ben je zelfs 500 euro minder kwijt. Op zich al een prima prijsje voor een spiksplinternieuwe motor. De MT-07 zou daarmee niet misstaan in dit lijstje met betaalbare beginnersmotoren.

Zijn stoere looks maken de MT-07 een geliefde motor. (Afbeelding: Unsplash)

Voordat je naar de dealer rent, is het goed om te weten dat de MT-07 als tweedehands motor nóg aantrekkelijker geprijsd is. Kijken we op verkoopsite Motoroccasion.nl, dan zien we oudere Yamaha MT-07’s al voor minder dan 6.000 euro op de kop. Is deze motor je te sportief? Kijk dan eens naar deze comfortabele tweedehandsjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.