Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kosten de populairste motoren van dit moment als occasion

Motoren zijn in trek. Alleen al in mei van dit jaar zijn er bijna 2.100 tweewielers op kenteken gezet. Een kleine 17 procent meer dan een jaar eerder. Maar welke motorfietsen zijn het populairst en hoeveel kosten ze als occasion?

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er 8.925 nieuwe motoren geregistreerd, bijna 11 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Ook bij Manners zijn we dol op motoren, zo schreven we recent nog over drie custom bikes vanaf 2.900 euro.

Populairste motoren als occasion

De top drie meest populaire motormerken is op te maken uit deze cijfers van dataverzamelaar RDC. Zo werden in de maand mei maar liefst 286 BMW-motoren op kenteken gezet, waarmee de Duitse fabrikant het populairste motormerk is van dit moment. BMW wordt op de voet gevolgd door Kawasaki en Honda, met respectievelijk 284 en 275 registraties in de maand mei. Maar wij hebben het hier niet over motormerken, maar over specifieke modellen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

1. BMW R1250 GS

Met 96 registraties in de maand mei staat de BMW R1250 GS op numero uno. De zwaarlijvige adventure bike is perfect voor grote toerritten door de mooiste contreien van Europa. De meeste van deze motoren mogen echter van geluk spreken als ze eens voor iets anders dan woonwerkverkeer worden gebruikt.

populairste motoren tweedehands occasion occasions
(Afbeelding: BMW)

Een nieuwe R1250 GS heeft tweecilinder boxermotor met een gezonde 136 pk. Er hangt een minimale prijs van 22.700 euro aan de tweewieler. Als occasion vind je de BMW echter al vanaf iets minder dan 19.000 euro.

2. Kawasaki Z900

Aan de Kawasaki Z900 hangt een veel vriendelijker prijskaartje. Nieuw zijn deze motoren namelijk al te koop vanaf een kleine 11.300 euro.

populairste motoren tweedehands occasion occasions
(Afbeelding: Kawasaki)

De Z900 is een mega populaire naked bike met een stoere uitstraling. De 948 cc viercilinder die 125 pk produceert rechtvaardigt die sportieve looks. Een Kawasaki Z900 rijden kan al voor minder dan acht mille. Het goedkoopste exemplaar dat wij vonden op verkoopsite MotorOccasion.nl kost zelfs maar 7.400 euro.

3. Kawasaki Z650

Hoewel Honda plek drie opeist in de lijst met populairste motormerken uit de maand mei, is het de Z650 van Kawasaki die dat doet in de lijst met meest verkochte modellen. Sterker nog, de Z650 deelt eigenlijk een tweede plek met de hierboven genoemde Z900, gezien van beide motoren 76 exemplaren zijn geregistreerd in mei.

populairste motoren tweedehands occasion occasions
(Afbeelding: MotorOccasion.nl / MotoLeo)

Nieuw kost een Kawasaki Z650 je een bescheiden 8.400. Daarmee had de Z650 in dit rijtje met betaalbare beginnersmotoren kunnen staan. Als occasion vind je ze voor nog minder geld. De meest betaalbare Kawasaki Z650 die wij tegenkwamen kost 5.500 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.