Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Drie unieke custom bikes in Nederland die je geen arm en been kosten

Wil je deze zomer cruisen op een custom motor, maar geen zin om zelf het nodige slijp-, las- en spuitwerk te verrichten? Geen zorgen. Wij hebben drie betaalbare custom bikes gevonden waar anderen hun ziel en zaligheid al hebben ingestopt.

Dat betekent overigens niet dat je zelf geen handige Harry hoeft te zijn. Veel van deze custom bikes zijn in de basis motoren uit de 80’s. Dat betekent dat er evengoed veel aan stuk kan gaan, je zal blijven prutsen met carburateurs en mogelijk zelfs creatieve bedrading.

Bizarre en betaalbare custom bikes

Daarom zijn deze drie custom bikes misschien niet iets voor onervaren motormuizen. Degenen die pas net hun roze pas op zak hebben hoeven niet te treuren, hier vind je drie betaalbare beginnersmotoren. Denk je wel de skills te hebben om zo’n ombouwproject aan te praat te houden? Lees dan vooral verder.

1. Honda CB 550 – 3.675 euro

Allereerst hebben we deze prachtige Honda CB 550. Een populaire basis voor veel custom bikes. Zo ook deze brute ‘brat bike’. De motor heeft zijn originele lak en motor met een kleine 50 pk behouden.

custom bikes motor motoren occasion occasions
(Afbeelding: CaferacerWebshop)

De carburateurs zijn gereinigd en ook heeft de aanbieder de kleppen al gesteld. Daardoor ‘start hij heel makkelijk en loopt het motorblok mooi’. De grootste veranderingen zijn het ingekorte frame en gepersonaliseerd zadel. Voor al dit moois vraagt de verkoper 3.675 euro.

2. Honda CB 650 – 8.750 euro

Voor deze aparte tweewieler uit 1981 moeten we het begrip betaalbaar een beetje oprekken. Voor 8.750 euro heb je namelijk ook een hagelnieuwe Royal Enfield. Toch wilden we je deze Honda CB 650 niet onthouden, want het is ongetwijfeld een van de meest bizarre custom bikes op deze lijst en je krijgt een hoop aparte features voor het geld.

Het aparte aan deze motor is dat de kuip, tank en zitting uit één geheel bestaat. De aanbieder noemt dit ‘het paradepaardje van dit project’. Verder heeft deze motor een eigenaardig stuur, een gepersonaliseerde uitlaat en luchtvering. Er is nog veel meer aan deze custom bike gebeurd, zo kun je hem zelfs met je smartphone starten, maar daarvoor verwijzen we je door naar de advertentie.

3. Honda CJ 250 T – 2.900 euro

Tot slot wederom een Honda. Voor een fractie van de prijs van de CB 650 vind je deze CJ 250 T. Niet alleen heeft deze custom bike een beduidend kleiner motorblok, ook is er net wat minder verfijnde aandacht in de ombouw gaan zitten.

custom bikes motor motoren occasion occasions
(Afbeelding: CaferacerWebshop)

De motorknutselaar van deze Honda heeft wel de tank eigenhandig van een matzwarte laklaag voorzien. Verder is het frame ingekort en het originele luchtfilter omgeruild voor enkele podfiltertjes. Die maken het afstellen van de motor overigens niet altijd even makkelijk, vandaar dat de aanbieder van deze Honda CJ 250 T dit door een professional heeft laten doen.

Meer brute custom bikes

Zie je jezelf niet op een van deze custom bikes cruisen deze zomer? Dan heb je misschien meer geluk bij dit lijstje met gave motoren. Daarin vind je overigens ook andere motoren dan Honda’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.