Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 20 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

3 betaalbare motoroccasions om comfortabel te toeren deze zomer

De auto is een goede keuze voor vakantiegangers met vliegschaamte. Wie iets meer avontuur zoekt, kan ook de tweedehands motor pakken. Geen motorfiets in de schuur staan? Let dan op, want hier volgt een aantal motoroccasions waarmee je deze zomer comfortabel op pad kunt, zonder dat Greta Thunberg boos achter je aanholt.

Bij Manners schrijven we vaker over tweedehands motoren. In veel gevallen zijn die op stijl gericht, zoals deze betaalbare custom bikes, maar ook beginnende motormuizen proberen we te inspireren. Vandaag zijn het de kilometervreters die we drie interessante motoren laten zien.

Comfortabele en betaalbare motoroccasions

De vrijheid die een roadtrip biedt, wordt versterkt als je het op een tweewieler doet. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Nadeel is wel dat je de volle laag krijgt als je een keer donkere regenwolken tegenkomt. Maar ach, slecht weer bestaat niet, enkel slechte kleding. Goede voorbereiding is het halve werk als je op motorvakantie gaat. Een geschikte motor is de andere helft. Hier volgen drie ideale motoroccasions voor een lange roadtrip.

1. Honda GL1800 Gold Wing – 11.945 euro

En we beginnen meteen met een van de meest iconische toermodellen uit de motorwereld: de Gold Wing. Hier hebben we de big daddy, met het 1.800 cc motorblok. De motoroccasion is voorzien van onder meer ABS, een bagagerek en cruise control. Perfect voor lange ritten.

Motoroccasions occasion motoroccasion occasions tweedehands motor motorfiets
(Afbeelding: Motoroccasion.nl / Anbergen Motoren)

Daarnaast tref je op deze tweedehands motor geen zadels. Nee, deze Honda GL1800 Gold Wing heeft stoelen. Zetels zouden we ze zelfs willen noemen; met rugleuning en al. En niet alleen voor jou, ook voor je passagier. Wil jij deze zomer nog cruisen op deze motor, dan moet je eerst even 11.945 euro achterlaten in Slagharen, waar de occasion uit 2005 te koop staat.

2. BMW R 1200 GS Adventure – 7.245 euro

Een stoerder ogende motor vind je in de vorm van deze BMW R 1200 GS Adventure. De naam geeft al weg waar deze occasion voor bestemd is: avontuur. Aan de forse tellerstand van ruim 156.000 kilometer is af te lezen dat deze populaire motorfiets al de nodige avonturen achter de rug heeft. Daar is het prijskaartje van 7.245 euro dan ook naar.

Motoroccasions occasion motoroccasion occasions tweedehands motor motorfiets
(Afbeelding: Axel's Bike Shop)

De aanbieder heeft meer motoroccasions staan, waaronder eenzelfde BMW R 1200 GS Adventure, maar dan met slechts de helft van het aantal kilometers. Deze kost echter zo’n 3.000 euro meer. In beide geval ligt er een 1.200 cc boxermotor met twee cilinders tussen je benen. Daarnaast zijn de beide motoren voorzien van reiskoffers en een onderhoudsarme cardanaandrijving. Let the roadtrip begin!

3. Harley-Davidson Softail Deluxe – 11.950 euro

Nu hebben we een Japans merk en een Duits merk gehad. Laten we afsluiten met een dikke Amerikaan: de Harley-Davidson Softail Deluxe. Bij de Softails is, in tegenstelling tot de Hardtails, de achterkant gedempt met een schokbreker. Een pluspunt bij lange ritten.

Motoroccasions occasion motoroccasion occasions tweedehands motor motorfiets
(Afbeelding: Motoroccasion.nl / Stella Motoren)

Daarnaast is deze tweedehands motor voorzien van zijkoffers en een windscherm. Een flinke toertocht op deze Harley-Davidson zit er dus wel in. Wist je trouwens dat Harley-Davidson ook elektrische motoren maakt? Misschien niet ideaal voor een lange rit, maar zeker het ontdekken waard.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.