Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe elektrische Harley-Davidson is de goedkoopste tot nu toe

Harley-Davidson kennen we van de ronkende motoren, maar het merk produceert ook al enige tijd elektrische modellen onder de merknaam LiveWire. Nieuw is de S2 Del Mar, de goedkoopste elektrische motor van het merk tot nu toe.

De elektrische motor wordt in eerste instantie in beperkte oplage van 100 stuks verkocht. Het gaat hier om een speciale ‘Launch Edition’ met een prijskaartje van 17.699 dollar (16.980 euro). Het basismodel dat later op de markt komt, kost in Amerika 15.000 dollar (14.390 euro). Ter vergelijking: de LiveWire ONE kost 22.799 dollar (21.865 euro). Scheelt nogal wat.

Goedkoopste elektrische motor van Harley-Davidson

Maar wat kun je verwachten van de goedkoopste elektrische motor van Harley-Davidson tot nu toe? De LiveWire S2 Del Mar is een middelzware motorfiets die 80 pk (59,6 kW) aan vermogen biedt. In minder dan 4 seconden sprint je van 0 naar 100 kilometer per uur. Dit komt mede door het gewicht van 199 kilogram, niet veel voor een elektrische motor.

Goedkoopste elektrische Harley-Davidson, LiveWire S2 Del Mar
(Afbeelding: LiveWire)

Door de elektromotor in het midden te plaatsen, zorgt de gewichtsverdeling volgens het merk voor comfortabele en toegankelijke rijeigenschappen. De rechtopstaande houding van de rijder is voor een groot deel verantwoordelijk voor de handelbaarheid van de Harley-Davidson.

LiveWire S2 Del Mar rijdt haalt 161 kilometer

De LiveWire S2 Sel Mar beschikt over 19 inch banden waarmee je zowel offroad als op verharde wegen kan rijden. Maar de motor is vooral geschikt voor op de normale weg.

Goedkoopste elektrische Harley-Davidson, LiveWire S2 Del Mar
(Afbeelding: LiveWire)

De elektromotor wordt van elektriciteit voorzien door een accupakket waarmee je volgens Harley-Davidson in het stadsverkeer 100 mijl (zo’n 161 kilometer) kunt rijden op een lading. Op wegen waar de snelheden hoger liggen, is de accu sneller leeg.

Elektrische fietsen van Harley Davidson nu ook in Nederland te koop

De batterij van de betaalbare elektrische motor is met maximaal 22 kW te laden. Hiermee is de accu binnen 60 minuten volledig opgeladen. Wat exact de capaciteit is van de accu, laat het merk nog niet weten.

Nog niets bekend over Nederland

De eerste edities van de goedkoopste elektrische motor van Harley-Davidson zijn inmiddels allemaal verkocht. De standaard versie – die tevens goedkoper is – komt in het voorjaar van 2023 op de markt. Of de LiveWire S2 Del Mar ook naar Europa komt, is nog de vraag. De fabrikant heeft vooralsnog het model enkel in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

Goedkoopste elektrische Harley-Davidson, LiveWire S2 Del Mar
(Afbeelding: LiveWire)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.