Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische fiets 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fietsen van Harley Davidson nu ook in Nederland te koop

In 2018 kwam er indrukwekkend nieuws naar buiten: Harley Davidson is bezig met de productie van een elektrische fiets. Het ging destijds om drie verschillende modellen die uiteindelijk onder de naam Serial 1 het daglicht zouden zien in 2020.

Een jaar later is het nieuws daar: Harley Davidson stuurt zijn elektrische fietsen op iets dat het best in buurt komt van een Europese zomertournee. De nieuwe fietsen verschijnen namelijk tegelijkertijd in veel verschillende landen binnen ons werelddeel. Zo zien de fietsen het daglicht in België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, het Verenigd Koninkrijk en… Nederland!

E-bikes Harley Davidson naar Nederland

De Serial 1 serie bestaat uit drie verschillende elektrische fietsen: de MOSH/CTY, RUSH/CTY en RUSH/CTY SPEED. De fietsen zien er alle drie ontzettend strak uit en het mag dan ook duidelijk zijn dat Harley Davidson flink heeft uitgepakt. Al is dat, met een startprijs van €3499, ook wel terug te zien in de prijs.

elektrische fiets, harley-davidson, e-bike
De e-bike (Afbeelding: Harley Davidson)

De MOSH/CTY is een zogeheten Urban Playbike en heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur. De fiets is voornamelijk bedoeld om van A naar B te komen, maar is door het bedrijf ook voorzien van genoeg functionaliteiten om de meeste obstakels te overleven. Met je fiets van de trap af of recht door een skatepark fietsen: het zou in theorie mogelijk zijn.

Wie iets meer geld te besteden heeft en voor een geavanceerdere optie wil gaan zijn de RUSH/CTY en RUSH/CTY SPEED bedoeld. Twee fietsen die onder andere voorzien zijn van een automatische schakel, waardoor je altijd en overal in de juiste versnelling fiets. Wat die laatste betreft houdt dit simpelweg in dat je met 45 kilometer per uur over de weg kunt vliegen.

Spaken zijn zó 2020: deze ‘SciFi e-bike’ zit vol hightech verrassingen

Actieradius en aangepaste topsnelheid

Alleen zorgt de Europese wetgeving ervoor dat je niet optimaal kunt genieten van die topsnelheid. Het maakt in deze dan ook niet uit voor welk model je kiest, want ze zijn alle drie begrenst op 25 kilometer per uur. Echt leuk, dat Europa…

Uiteraard zit er wel variatie in de verschillende modellen. Die variatie is voornamelijk te zien op het gebied van actieradius. De MOSH heeft namelijk een actieradius van 168 kilometer en de RUSH-modellen van 185 kilometer.

harley-davidson, e-bike, elektrische fiets
Strak in de lak! (Afbeelding: Harley Davidson)

Benieuwd naar wat de elektrische fietsen je nog meer te bieden hebben? Check dan dit handige overzicht op de website van HD!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.