Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Auto's & Motoren 12 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Motor Occasions: 3x betaalbare ‘naked bikes’

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren. 

In deze rubriek selecteren we elke week een drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie hebben we aandacht besteed aan stoere choppers. Ditmaal pakken we het even wat anders aan en gaan we op zoek naar naked bikes.

Yamaha YBR 125, € 1.950,- 

Voor nét iets minder dan tweeduizend euro kun je deze Yamaha YBR rijden. Deze mooie, tweedehands naked bike heeft veel voordelen. De foto’s leveren overduidelijk bewijs dat de tweewieler met zorg en liefde is onderhouden. Ook heeft de  eigenaar niet veel op de naked bike gereden, want deze Yamaha heeft slechts 6.150 kilometer op de teller staan. Wij plukten dit mooie scheurijzer van Autoscout24. Koop hem hier.

Specificaties:

Transmissie: handgeschakeld
Versnellingen: 5
Cilinderinhoud: 125 cm³
Brandstof: Benzine
Milieusticker: 1

MV Agusta Brutale 750 € 5.995,-

Naked bikes komen veelal voor in de vorm van een sportmotor. Dat zie je ook sterk terug bij deze MV Agusta. De term ‘naked’ komt door het ontbreken va de stroomlijnkuip. In het begin was dit ook geen carrosserie-type, men is de motor zelf gaan strippen. Een open kuip heeft een zeer sportief uiterlijk. Normaliter ligt het stuur iets hoger bij naked bikes, maar dit is bij het design van deze MV Agusta Brutale 750 niet het geval. Voor dit geld mag je hem niet overslaan. Hij heeft slechts een krappe achtduizend kilometer op de teller staan. Wij vonden bij deze adverteerder.

specificaties:

Versnellingen: 6
Cilinderinhoud: 749,4 cm³
Koppeling: meervoudige natte platen
Brandstof: Benzine

Ducati Monster 1100, € € 7.995,-

Dit is de winnaar van deze week. Deze adverteerder heeft een keurig onderhouden Ducati M 1100 in de aanbieding. Enige tijd geleden schreven we op Manners nog over de Ducati Monster 1200 R. Wij werden spontaan verliefd op deze mooie motor, maar helaas bleek er van deze custom maar één te bestaan. Het is niet dezelfde custom, maar deze tweedehands naked bike komt wel verdomd dicht in de buurt. Koop hem nu.

Specificaties:

Type motor : Naked bike
Bouwjaar : 2010
Kilometerstand : 33.200 km
Aantal Cilinders : 2
Motorinhoud : 1.079 cc
Garantie : Ja (niet vermeld hoe lang)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.