Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 2 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners Occasions #16: betaalbare tweedehands Volvo’s voor de moderne man

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. De zestiende editie is toegewijd aan de bekendste autobouwer uit Zweden: Volvo. Hét automerk dat staat voor kwaliteit, luxe en betrouwbaarheid. Precies waar de moderne gentleman naar op zoek is.

Manners occasions #15: betaalbare tweedehands Mercedessen met klasse

Volvo V60 D2 Momentum – €8.900

De V60 van Volvo rolde in 2010 voor het eerst van de band en is dus een relatief nieuw model. De tweede generatie zal later dit jaar verschijnen, maar wij richten ons voorlopig op de eerste versie van deze zogenaamde compact executive car. De Volvo V60 is een auto die luxe combineert met ruimte en een stijlvol design. Precies wat de moderne man zoekt in een auto.

Alle auto’s van Volvo zijn in verschillende versies te verkrijgen. Niet alleen op motorgebied, maar ook op de extra’s. We raden je aan om op zoek te gaan naar Volvo’s met minimaal een Momentum uitvoering (of als je portemonnee het toelaat de Summum uitvoering). Deze hebben alles wat je nodig hebt. Neem bijvoorbeeld deze V60 die we op Autoscout24 vonden met elektrische stoelverstelling, lederen multifunctioneel stuurwiel, parkeersensoren en lederen bekleding.

Volvo S80 D2 Momentum – €11.645

Inmiddels is de Volvo S90 het premium model van de Zweedse autobouwer, maar die titel was lange tijd weggelegd voor de S80. Volledig terecht, want deze sedan was een geduchte concurrent van de BMW 5-Serie, Audi A6 en Mercedes E-Klasse. In 2016 werd de laatste S80 geproduceerd, maar gelukkig zijn ze nog prima te vinden op de tweedehands automarkt.

De Volvo S80 is goed vertegenwoordigd en afhankelijk van je budget heb je behoorlijk wat keuze. Wij hielden het enigszins bescheiden om te laten zien dat een luxe Volvo echt niet een rib uit je lijf hoeft te kosten. De S80 die we vonden op Autoscout24 is voorzien van alles wat je nodig hebt en is bovenal een prachtige auto om te zien.

Volvo XC60 D3 Ocean Race – €16.995

Voor de moderne man is het belangrijk dat zijn auto er goed uit ziet. Het is een statussymbool, maar het is wel zo prettig als hij ook praktisch is. De XC60 van Volvo doet beide. Je kunt ook voor de nog grotere XC90 gaan, maar wij houden het enigszins bescheiden en gaan voor de middelgrote SUV van Volvo. Vooral omdat hij tweedehands goed te betalen is.

Net als de V60 en S80 is ook de XC60 verkrijgbaar in verschillende smaken. Zo heb je deze stijlvolle SUV van Volvo al voor ongeveer twaalf ruggen. Toch wilden wij deze speciale Ocean Race editie, die we op Autoscout24 vonden, extra uitlichten. Deze versie werd uitgebracht ter ere van de Volvo Ocean Race. Hij is vergelijkbaar met de Summum uitvoering, maar dan met het Luxury Line optiepakket en een aantal andere extra’s zoals de Portunus wielen.

Meer tweedehands auto’s

Zit er deze week niets voor je bij? Bekijk dan hier alle voorgaande edities van Manners Occasions.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #16: betaalbare tweedehands Volvo’s voor de moderne man
Sluiten