Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Hebbedingen 13 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

4x toffe elektrische fietsen van Hollandse bodem

Hoewel het bejaarden stijlbeeld al lang niet meer geldt, geeft het rijden op een elektrische fiets je nog te weinig aanzien. Electra Wheels weet hoe je dit doorbreekt, namelijk met een van hun super vette custom e-bikes. 

The Oto Bike

Reed jij in je tienerjaren rond op een puch of ben je fan van custom bikes? Kijk dan niet verder dan The Oto Bike. Deze elektrische fiets lijkt veel op de populaire klassieke tweewielers. Je bent weliswaar niet even snel als een café racer, maar wel een stuk milieuvriendelijker.

De fiets heeft een krachtige 250W motor die je kunt uitbreiden naar 500 Watt. De standaard optie is meer dan genoeg binnen steden. Je kunt kiezen voor de Oto Long- of Oto Short version. Dit is vooral afhankelijk van je lengte, maar als je graag wat verder naar voren gebogen zit, raden we je de Long version aan. Alle opties vind je hier.

The Fat Wheels

Op deze elektrische fiets zit je iets hoger, je kan relaxt over iedereen heen kijken en ben je voorzien van schaamteloze dikke wielen. Wat deze custom e-bike vooral uniek maakt, is dat je de kast in het frame zelf mag modificeren. Heb jij een tof idee of moet er een logo op de kast komen? Dan is dat mogelijk. Ook The Fat Wheels heeft een uitbreidbare motor, maar wordt standaard geleverd met een 250 Watt motor. Lees onderaan deze pagina alle technische details.

Custom elektrische fietsen

The Ruffian Bike

Je zou deze E-bike kunnen verwarren met een motorfiets. Als de nozems uit de jaren ’60 hier op konden rijden, hadden ze dat zeker gedaan. Dit is een de stoere optie die op een passende wijze een bepaalde elegantie in het gehele design brengt. De krachtige Bosch Performa CX motor drijft de elektrische fiets aan en is goed voor een actieradius tussen de 60 en 120 kilometer. Dit klinkt als een groot verschil, maar je moet rekening houden met de weersomstandigheden en het type terrein waar je op rijdt. The Ruffian Bike is verkrijgbaar in drie standaard kleuren, maar als wij de site mogen geloven is een andere custom kleur geen enkel probleem.

The Tracker

We zijn bij de laatste optie beland, dit is echter niet de minste. Sterker nog, dit kan nog wel eens de meest populaire custom zijn die Electra Wheels produceert. Smooth riding is het credo van deze fiets. Deze e-bike wordt met een 350W motor geleverd. Dit is leuk, maar je koopt deze fiets vooral vanwege z’n coole uiterlijk.

Meer elektrische fietsen

Kun jij maar geen genoeg krijgen van elektrische fietsen en wil je op de hoogte blijven? Dan kun je hier alle nieuwtjes en de tofste, Manners-waardige, elektrische fietsen terugvinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.