Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 14 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Aldi’s €15 whisky is tot de beste van de wereld verkozen

Vergeet gerust de stoere, tig jaar oude malt whisky’s waar je oude heer graag een godsvermogen voor neerlegt. Jij haalt voortaan je whisky bij de Aldi, hun whisky is namelijk, samen met andere inzendingen, beloond met twee gouden medailles. Zo veroveren de Duitsers ons land dus alsnog.  

Aldi whisky #1: Spirits Business Scotch Whisky Masters

Tijdens de Spirits Business Scotch Whisky Masters beloonde de jury de inzending van Aldi met maar liefst twee gouden medailles. Een gouden plak ging naar de Highland Black Scotch Whisky, en de andere voor de Islay Single Malt Scotch Whisky. In beide gevallen is het opvallend dat het juist de budget whisky’s zijn die tijdens de blindproeverij werden beloond met het eremetaal in hun categorie.

Aldi whisky #2: Glen Marnoch Islay Single Malt

Aldi’s Highland Black Scotch Whisky – met een verkoopprijs van nog geen vijftien euro – won goud in de categorie whisky’s tot twaalf jaar oud, en versloeg whisky’s die bijna drie keer zo duur waren. Een van zijn medewinnaars van de gouden medaille, Chivas Regal 12 Year Old, kost bijna het dubbele. Kwaliteit hoeft dus niet duur te zijn. De andere inzending van Aldi, Glen Marnoch Islay Single Malt Scotch Whiskey – met een prijskaartje van 19,95 euro – won goud en verdiende de enige medaille in zijn categorie.

“Het spreekt voor zich dat we buitengewoon trots zijn op deze resultaten van de Spirits Business,” vertelde Julie Ashfield, managing director van Aldi UK. “Dit is het tweede jaar dat onze Highland Black Scotch Whisky tot de beste van de wereld is uitgeroepen en we zijn blij dat ‘onze’ whisky weer zo goed heeft gepresteerd.”

De andere winnaars

The Spirits Business Scotch Whisky Masters reikte ook prijzen uit aan enkele zeer fijne, prestigieuze whisky’s, zoals Kilchoman Machir Bay en Glen Scotia 18 Year Old. Mocht je nu onverhoopt denken ‘even een voorraadje van het goudgele vocht inslaan’, helaas…de Nederlandse supermarkten mogen geen sterke dranken opnemen in hun assortiment, dat geldt dus ook voor Aldi. Dan maar even visumvrij naar het Verenigd Koninkrijk afzakken nu het nog kan. Overigens moet het succes van de whisky’s wel enigszins gerelativeerd worden, net als de succes van Lidl vorig jaar. In dit artikel beschrijven we waarom.

Esquire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.