Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 16 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je eiwitshakes een stuk lekkerder

Eiwitshakes kunnen zeer nuttige zijn om je lichaam te voorzien van extra eiwit dat het nodig heeft voor het onderhoud en het opbouwen van spiermassa. Natuurlijk kun je door slim te eten al een behoorlijke hoeveelheid eiwitten binnen krijgen. Een andere manier is het gebruik van eiwitshakes. Het probleem met eiwitshakes is dat ze niet zo lekker smaken als de naam suggereert. Er zijn echter enkele eenvoudige methoden die je kan gebruiken om proteïneshakes van een meer dan heerlijke smaak te voorzien.

Lekker gezond: fruit toevoegen

Een mogelijke manier om eiwit een redelijke smaak te geven, is door de toevoeging van fruit. Bijna alle fruitsoorten kunnen worden gebruikt. Aardbeien, kersen of frambozen zijn geweldige smaken. Doe de eiwitshake in een blender en voeg vers fruit toe. Je shake wordt veel lekkerder en is mega gezond. Wil je het nog beter doen, voeg dan wat (voorgekookte) groente toe. Zo help je jezelf om ook voldoende vezels binnen te krijgen.

Voeg een beetje water toe

Een beetje eiwitshake heeft de neiging om ‘zwaar’ aan te voelen. Door de shake extra te verdunnen met water is het eenvoudiger te consumeren, bovendien weet je dan zeker dat je voldoende vocht binnen krijgt. Voeg gewoon wat water toe en meng het geheel. Hierdoor wordt de shake veel dunner en is het makkelijker te consumeren. Dit betekent wel dat je meer moet drinken om de juiste dosis te krijgen.

Shake it babe!

Als je de smaak wilt verhullen en het meer als een milkshake wilt laten smaken, kun je wat melk toevoegen. Probeer ook een kleine hoeveelheid suiker of kunstmatige zoetstof toe te voegen om het smakelijker te maken. Er zijn verschillende smaken te koop dus leef je uit!

Eiwitshake + fruit + ijs = smoothie

Je kunt je eiwitshake veranderen in een heerlijke verse smoothie. Deze zijn gezond en heerlijk om te drinken. Doe je shake in een blender en voeg ijs toe. Voeg wat vers fruit toe, waaronder minstens één banaan, om het wat dikker te maken. Het fruit en ijs moeten de smaken van de eiwitshake maskeren en het veel gemakkelijker maken om te drinken.

Chocoladepoeder toevoegen

Suiker toevoegen is nooit ideaal, maar met een beperkte hoeveelheid natuurlijke smaakstoffen kan je een boel goed maken. Voeg bijvoorbeeld zoetstof met chocoladesmaak toe aan je eiwitshake en je bent verkocht. Zo wordt het niet alleen makkelijker om regelmatig een lekkere proteïneshake te drinken, het is ook nog eens gezond.

Van merk veranderen

Er zijn veel verschillende merken en soorten eiwitshake beschikbaar, dus van merk wisselen kan een optie zijn. Whey Protein shakes zijn enkele van de beste. Deze zijn dunner dan sommige andere shakes en hebben geen extreem sterke smaak. Experimenteer met verschillende merken tot je er een vindt waar je tevreden mee bent. Lees ook: ‘Wat is de oorsprong van whey eiwit’.

Yoghurt toevoegen

Het toevoegen van yoghurt aan je eiwitshake kan het extra smaak geven. Dit kan het zoeter en veel meer een traktatie maken. Het zal de shake ook iets dikker maken, wat voor sommigen ideaal is.

Je eigen shake maken

In plaats van voorgemixte eiwitshakes te kopen, kun je ook je eigen shakes maken. Koop wat eiwitpoeder in een reformwinkel. Het poeder kan worden gemengd met melk, fruit of sap.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.