Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Auto's & Motoren 5 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Motor Occasions: betaalbare, tweedehands Choppers

Dat de tweedehandsmarkt een snoepwinkel is voor autoliefhebbers, mag geen verrassing meer zijn. Het aanbod is enorm en dat geldt niet alleen voor vierwielers. Ook op twee wielen valt er veel moois te vinden. Daarom doken we ook in de wereld van tweedehands motoren.

In deze rubriek selecteren we elke week een drie prachtige motoren. Er gaat niets boven het gevoel van vrijheid als je cruiset op een heerlijk scheurijzer. In de vorige editie hebben we aandacht besteed aan Japanse Suzuki motoren. Ditmaal pakken we het even wat anders aan en gaan we op zoek naar de klassieke Choppers waar menig motorclublid jaloers op zal worden.

Suzuki VS 800 INTRUDER VS800, € 2.350,- 

Choppers, of Cruisers, zijn het toonbeeld van ultiem genieten in stijl. De motoren zijn niet alleen veilig, maar je ziet er ook gewoon ontzettend stoer uit. Dit is een voorbeeld van een chopper waar je prima op kunt touren. De Suzuki behandelde we vorige week nog, toen kwamen we tot de conclusie dat het merk veelal een goede prijs/kwaliteit verhouding biedt. Deze tweedehands chopper is daarop geen uitzondering. Koop!

specificaties:

Cilinderinhoud: 805 cm3
Cilinder: 2
Brandstof: Benzine
Garantie: 3 maand

Harley Davidson Sportster 883, € 6.500,-

Denk je; stoere Choppers? Dan denk je aan Harley Davidson. Dit is snel het merk waar je in gedachten naar afdwaalt als je aan stoere motoren denkt. De motoren werden weer immens populair toen de eerst aflevering van Sons of Anarchy op de buis verscheen. De meeste mannen denken dat je een tweede hypotheek moet afsluiten voordat je een Harley kunt kopen, maar hij die goed speurt op Marktplaats vindt deze mooie tweedehands Harley. Koop!

specificaties:

Bouwjaar : 1997
Kilometerstand : 18.800 km
Aantal Cilinders : 2
Motorinhoud : 883 cc

Harley Davidson Electra Glide FLH, € 12.450,-

Deze motor is wellicht wat duurder dan je van ons gewend bent, maar daar staat tegenover dat dit een unieke chopper is. De Electra Glide FLH is een omgebouwde motor van de Belgische motorbrigade. De ‘Zwaantjes’ zien er normaliter heel anders uit, maar hij is weer volledig omgebouwd als klassieke Harley Davidson Chopper, daarom mag deze occasion wat meer kosten dan gebruikelijk. Het is wellicht meer een motor voor een verzamelaar, maar de echte liefhebber scheurt nu naar de dealer. Koop!

Geen algemene specificaties beschikbaar…

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.