Noah Korevaar
Noah Korevaar Bioscoop 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederland wordt aangevallen in oorlogsfilm Mocro Maffia-regisseur

Ook 2024 gaat een Nederlandse oorlogsfilm van formaat opleveren: maak kennis met Invasie, een oorlogsfilm van Mocro Maffia-regisseur Bobby Boermans.

Met De Slag om De Schelde en Het Verloren Transport heeft de Nederlandse filmindustrie bewezen dat ons kleine landje toch grootse oorlogsfilms af kan leveren.

Invasie: oorlogsfilm van Mocro Maffia-regisseur

Vergeet ook Grenzeloos Verraad niet, het ongekende Drentse succesverhaal van eerder dit jaar. Je kunt je kerstvakantie zo vullen met een indrukwekkende oorlogsmarathon van eigen bodem.

Volgend jaar zet Nederland die killstreak hopelijk door met Invasie, een gloednieuwe oorlogsfilm van Storytellers, Dutch FilmWorks en regisseur Bobby Boermans. De beste man heeft wat films betreft een IMDb-profiel vol magere voldoendes, maar zijn laatste bioscoopfilm stamt uit 2016. Sindsdien heeft hij met Hoogvliegers, Mocro Maffia en Het Gouden Uur echter wel afleveringen van geprezen topseries afgeleverd.

Oftewel: een veelbelovende opmars naar een herkansing op het witte doek, en hoe! Nederland wordt op de Antillen vanuit het niets aangevallen door buurland Veragua. Drie jonge mariniers moeten in de snel escalerende en onzekere situatie hun mannetje zien te staan, en onmogelijke keuzes maken terwijl de (internationale) politieke druk alleen maar intenser wordt.

‘Nieuw type oorlogsfilm voor Nederland’

Een unieke en toffe insteek, wat overigens volgens Boermans sowieso geldt voor het hele idee achter Invasie. Met de bioscoopfilm wil hij een soort blockbuster neerzetten dat je in Nederland eigenlijk nooit ziet, zo zei hij al in 2022: “Van oudsher hebben we als Nederland geen grote actiefilm-traditie.”

Hij wil daar verandering in brengen en zich richten op een jonger publiek “dat de bioscopen ingaat met een flinke bak popcorn. Klaar voor spanning en sensatie.”

Mocro-maffia Nederlandse oorlogsfilm Invasie
(Afbeelding: DFW)

Na Mocro Maffia is Boermans als geen ander geschikt om die ambitie waar te gaan maken. De eerste trailer voor oorlogsfilm Invasie stelt in ieder geval alvast niet teleur: de spanning én actie spatten er vanaf. Op 28 maart gaan we erachter komen of Invasie zich kan meten met de andere toppers van oorlogsfilms van de afgelopen jaren. Vanaf dan draait de film in de Nederlandse bioscopen.

Oorlogsfilms die je nu kunt streamen

Nu al trek in een dijk van een oorlogsfilm? In dit artikel hebben we de beste oorlogsfilms op Netflix, Disney+, HBO Max en Videoland voor je op een rijtje gezet. Heerlijk!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.