Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 22 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Razend spannende BBC misdaadserie Collateral komt binnenkort naar Netflix

Sherlock, Black Mirror, The Fall, Luthor, Peaky Blinders en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De British Broadcasting Corporation, beter bekend als de BBC, heeft inmiddels wel bewezen dat ze bedreven zijn in het maken van series. Op dit moment is hun nieuwe topper Collateral te zien op de Engelse televisie en het goede nieuws is dat deze ook snel naar Netflix gaat komen.

Collateral is een misdaad thriller met een bijzondere aanpak. De miniserie speelt zich af over een periode van vier dagen en bestaat ook maar uit vier afleveringen. Iedere aflevering staat dus gelijk aan één dag. Deze indeling hebben we nog niet vaker gezien en maakt de serie net even anders dan je gewend bent.

Intens moordmysterie

Het verhaal zelf draait om de moord op een pizza koerier. Hij wordt tijdens zijn bezorgronde neergeschoten, maar waarom is een compleet raadsel. Als snel wordt besloten dat het om een willekeurige moord gaat zonder achterliggende reden. Detective Kip Glaspie denkt daar anders over en besluit dieper in dit moordmysterie te duiken.

Dat is maar goed ook, want achter deze moord blijkt een veel dieper en vooral donker verhaal te liggen. Kip Glaspie valt middenin een diepgeworteld conflict waar ook een grote naam uit de politieke in verwikkeld is. De tweede aflevering is pas net verschenen in het Verenigd Koninkrijk, maar de eerste recensies zijn positief. Vooral de sterke cast en de interessant achtergrondverhalen die de karakters hebben, maken Collateral het kijken meer dan waard.

Netflix update week 7: deze top series en films kun je nu bekijken

Collateral op Netflix

Het bekendste gezicht in de serie is die van Carey Mulligan. De actrice kun je kennen van de Netflix original Mudbound en natuurlijk van de briljante film Drive met Ryan Gosling. De regie is in handen van S.J. Clarkson. Zij is absoluut geen lichtgewicht, want op haar naam staan ook series als Jessica Jones, The Defenders, House en Dexter.

Ben jij wel toe aan een spannende misdaadserie die niet meteen al je tijd opslokt, dan doe je er goed aan om Collateral een kans te geven. Alle vier de afleveringen van de Britse miniserie zijn vanaf 9 maart te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.