Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft pareert nieuwe Nintendo Switch razendsnel met briljant nummer

Wat doe je als Nintendo’s nieuwe Switch tegenvalt? Precies: terugslaan met een 90’s muziekvideo. Dat is precies wat Microsoft heeft gedaan met R&B-legendes.

Nintendo heeft een gloednieuwe Nintendo Switch onthuld, maar niet de Switch waar fans ondertussen al een jaar op hopen.

Nintendo Switch Pro?

Geruchten spreken al langer van een aankomende Switch Pro. Een model met meer paardenkracht. Dat is ook wel nodig: de huidige console is een prachtapparaat, maar veel grotere games draaien er met enige moeite op.

Even wat meer power onder de motorkap is anno 2021 wel zo prettig. Waarschijnlijk mede door het grote chiptekort blijft de Switch Pro echter vooralsnog uit.

Nope! Kleine upgrade

Wat krijgen we dan wel? Een gloednieuwe Nintendo Switch (OLED). De console heeft een groter 7-inch OLED-scherm, je kunt er een internetkabel in pluggen, de speakers zijn verbeterd, het interne geheugen is groter en de spelmachine is nu makkelijker neer te zetten op tafel.

Niet de mega-upgrade waar velen op hoopten. Nintendo zal het echter niet deren: de nieuwe Switch gaat vanaf 8 oktober ongetwijfeld over de toonbank vliegen. Het prijskaartje? Over Europese prijzen is helaas nog niks bekend, maar in de Verenigde Staten krijgt de gadget een adviesprijs van 350 dollar.

Microsoft pareert nieuwe Nintendo Switch razendsnel met briljante muziekvideo
🎮 De nieuwe Switch (Afbeelding: Nintendo)

Microsoft slaat toe

Terwijl we blijven hopen op een Switch Pro, greep Microsoft gister de teleurstellende aankondiging van Nintendo aan om op meesterlijke wijze Game Pass te promoten.

Dat is een abonnement waarmee je honderden games kunt streamen. Of je nou op je smartphone, je laptop of op je televisie wilt gamen. Het bedrijf zet ambitieus in op een toekomst waarin je geen peperdure console meer nodig hebt, en middels een abonnementje je spellen speelt.

90’s R&B

Praktisch direct nadat het persbericht over de nieuwe Switch de deur uit ging, dropte Microsoft de onderstaande video op YouTube. Geen doorsnee trailer, verre van zelfs: een muziekvideo.

Het bedrijf schakelde namelijk de hulp in van de 90’s R&B-group All-4-One, om een nieuwe versie op te nemen van de megahit I Swear, uit 1994.

Het resultaat is It’s All There (I Swear), een muziekvideo die in nostalgische jaren negentig-stijl je Game Pass probeert aan te smeren.

It’s all there!

It’s all there, next-gen console game, friends, for one price. Series X or an S, Game Pass Ultimate — all in one place. I can’t believe it… it’s all there!

Of je nu direct een abonnement afsluit of niet, het is hoe dan ook een briljante zet van Microsoft. Geen zure afrekening met Nintendo, maar op ludieke wijze met briljante timing de spotlights stelen. Kudo’s!

GTA V is nu speelbaar op je smartphone (en dat werkt beter dan je denkt)

Hieronder kun je je geheugen opfrissen met het origineel:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.