Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 11 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit kost de meest betrouwbare auto van 2014 nu als occasion

Als je een occasion koopt, is het van belang dat de auto betrouwbaar is. We richten ons op de meest betrouwbare auto van 2014 in de categorie compact/subcompact. Wat betaal je nu, tien jaar later, voor de Honda Civic als tweedehandsje.

Consumer Reports maakt jaarlijks een lijst op met meest betrouwbare auto per klasse. Auto’s waar je doorgaans de minste problemen mee hebt en dat zijn vaak Japanners.

Meest betrouwbare auto (compact/subcompact) van 2014

Volgens het jaarlijkse data-onderzoek van Consumer Reports was de Scion xB de meest betrouwe auto van 2014 in de klasse compact/subcompact. Maar deze wagen van Scion, een subdivisie van Toyota, is in Nederland niet verkrijgbaar.

De nummer twee op de lijst, en dus de nummer één in Nederland, is de Honda Civic. Die vind je wel degelijk als occasion in Nederland.

Honda Civic uit 2014 als occasion

Nu, tien jaar later, is de Honda Civic uit 2014 nog volop te koop als occasion. Zo vinden we een goed uitziende tweedehands 1.4 als voor met lichtmetalen velgen en slechts 108 duizend kilometer op de teller al voor 9.945 euro. En een iets luxere Comfort Business Edition met 119 duizend kilometer op de teller vinden we na een snelle zoektocht al voor 10.250 euro. Beide natuurlijk niet supergoedkoop, maar je hoeft ook na tien jaar in de meeste gevallen niet veel onderhoud te verwachten.

Maar ook al hebben we het over de meest betrouwbare auto van 2014, ga altijd met een specialist (als je dat zelf niet bent) naar de dealer en maak een proefrit. Als je een Honda Civic uit 2014 koopt, is het bijvoorbeeld noodzakelijk om te checken of het een importauto is of dat hij oorspronkelijk uit Nederland komt. Een importauto is een auto die als occasion geïmporteerd is vanuit het buitenland. Vergeet vooral ook niet te onderhandelen over de verkoopprijs van een occasion met deze tips.

Check ook deze degelijke gezinsauto, tevens van Honda, die als occasion ook niet heel duur is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.