Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze betrouwbare gezinsauto is nu een betaalbare SUV-occasion

Zoek je een ruime en betrouwbare gezinsauto voor niet al te veel geld? Dan kom je al snel terecht bij een Japanner. Vandaag tippen we je de Honda CR-V, een SUV-occasion die prima betaalbaar is.

Er wordt door jonge vaders en moeders veel gezocht naar betrouwbare en betaalbare gezinsauto’s. Eerder schotelden we je al een aantal goede opties voor, waaronder deze Mercedes GLA-Klasse en deze Kia Rio. Via Duitsland en Zuid-Korea gaan we nu door naar Japan.

Honda CR-V als betrouwbare SUV

Het is zeker niet de populairste SUV, maar wel een van de beste. Hier quoten we ANWB, die edities uit verschillende jaargangen heeft getest. Op betrouwbaarheid scoort deze gezinsauto altijd goed, net als eigenlijk iedere Honda. Er zijn wel wat kleine euveltjes bekend, maar alleen bij de dieselversies. Zo kunnen de remmen van een dieselversie uit 2015 heet worden, waardoor ze iets sneller slijten. Een ander bekend euvel is het tegelijk oplichten van alle controlelampjes, door een storing van de computer.

Maar we richten ons in dit artikel op benzineversies van de Honda CR-V. Voor alle jaargangen telt: dit is een uitermate betrouwbare gezinsauto. Bovendien is het een SUV, dus aan hoofd- en beenruimte geen gebrek.

Betrouwbare occasion en gezinsauto

De prijzen van een Honda CR-V als occasion verschillen uiteraard per jaargang. Zo vind je een goed verzorgd model uit 2015 met nog helemaal niet zoveel kilometers op de teller al voor 12.850 euro.

Deze betrouwbare gezinsauto is nu een betaalbare SUV-occasion honda cr-v
Dit exemplaar uit 2015 is goed onderhouden en betaalbaar (Afbeelding: Autowereld)

Ook vinden we uit hetzelfde jaar een prima exemplaar voor 15.950 euro. Inclusief één jaar BOVAG-garantie en rijklaarmaakkosten. Nieuw kostte de SUV uit 2015 liefst 46.240 euro. Ga ja naar jongere edities, dan betaal je al snel meer dan 20 duizend euro voor deze occasion.

Onderhandelen over de prijs

Over een prijs van een occasion moet je overigens sowieso even onderhandelen. Je kunt er eigenlijk altijd wel een betere deal uit halen. En baat het niet, dan schaadt het niet. Lees hier de onderhandelingstips van onze autoredacteur.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.