Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Iron Man is terug voor een nieuwe Endgame-explosie in Marvel-serie

Marvel-fans die What If…? links laten liggen omdat het een animatieserie is, doen zichzelf toch echt tekort. We krijgen namelijk een nieuwe Endgame-explosie.

Tot nu toe is What If…? een feestje, ondanks de ietwat valse start die aflevering 1 was.

Marvel’s What If…?

De grote superhelden en acteurs uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) vliegen je om de oren, met filmisch in beeld gebrachte avonturen die in live-action en binnen de verhaaltechnische beperkingen van het MCU simpelweg niet mogelijk zouden zijn.

Elke aflevering pakt een Marvel-film erbij, en gooit er vervolgens een twist overheen. Wat nou als niet Steve Rogers maar Peggy Carter Captain America was geworden? Om maar een voorbeeld te geven.

Trailer hint naar cross-over

Ondertussen zitten we alweer over de helft van het eerste seizoen, maar gelukkig komt er een tweede aan. Toch heeft Marvel Studios ook nog voor het eerste seizoen genoeg verrassingen in petto, zo blijkt uit een gloednieuwe trailer voor de Disney+ Original.

In tegenstelling tot het MCU stonden de afleveringen van Marvel’s What If…? tot nu toe vooral los van elkaar. Dat biedt de makers de vrijheid om hun eigen verhaal te vertellen. Het lijkt er nu echter op dat er wellicht toch een overkoepelende verhaallijn aan het ontstaan is, enkel zichtbaar voor de host van de show, de Watcher (Jeffrey Wright).

Waarom niet alle helden uit Marvel’s What If op de echte acteurs lijken

Iron Man is terug voor een nieuwe Endgame-explosie in Marvel-serie
đź“ş (Afbeelding: Marvel Studios)

Iron Man, Endgame en…

In de nieuwe mid-season trailer voor What If…? zien we een aantal personages uit eerdere afleveringen terug, waaronder de variant van Doctor Strange uit aflevering vier en zelfs zombies uit aflevering vijf. De duistere versie van Strange zien we bijvoorbeeld met een jonge Thor.

Alleen dat gegeven wijst er al op dat de verschillende vertakkingen van het multiverse ergens later in dit seizoen samen gaan komen voor een epische cross-ocer. Vooral het shot met Iron Man die nog een keer voor een snap gaat is een sterke hint in de richting van een Avengers: Endgame-achtig evenement.

Krijgen we daar een alternatieve versie van, maar dan met de eerdere afleveringen van What If…? als ingrediënten die terugkomen? Het blijft voorlopig bij vraagtekens, maar Marvel Studios heeft duidelijk ambitieuze plannen voor de rest van het eerste seizoen.

Woensdagen op Disney+

We gaan er de komende woensdagen achter komen op Disney+. Benieuwd wat er na What If…? gaat gebeuren? Check dan hier de gloednieuwe trailer voor de volgende Marvel-serie die naar de streamingdienst gaat komen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.