Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Jupiter’s Legacy: Netflix toont voor het eerst geheime wapen tegen Marvel

Op 7 mei begint een grote franchise waar voor Netflix een hoop vanaf hangt: Jupiter’s Legacy. Het antwoord van de streamingdienst op Marvel.

Ooit, lang geleden, maakte Marvel series voor Netflix. Daredevil, The Punisher, Jessica Jones: stuk voor stuk topseries. Maar toen kwam het nieuws naar buiten dat Disney aan een eigen streamingdienst werkte, en droogde de pijplijn op.

Netflix zonder Marvel

Zonde, want wat ons betreft is Wilson Fisk de beste schurk die Marvel de afgelopen decennia op televisie en in de bioscoop heeft neergezet. Nu gaat Netflix het zelf maar doen, met een eigen alternatief voor al het Marvel-geweld dat wekelijks op Disney+ verschijnt: Jupiter’s Legacy.

Netflix heeft een aantal jaar geleden de rechten opgekocht voor Millarworld. Een bonte verzameling aan comics van schrijver Mark Millar, wiens werk je indirect kent van films als Kingsman, Kick-Ass en Wanted.

Jupiter’s Legacy

Hij heeft ook een aantal superhelden-comics uitgebracht, ook buiten Marvel en DC om. Die heeft Netflix nu in handen, en op 7 mei gaan we daar de eerste ambitieuze resultaten van zien.

Jupiter’s Legacy gaat over twee legendarische superhelden die de volgende generatie superhelden proberen op te voeden. Maar de spanningen lopen op naarmate de jonge superhelden, gretig om hun waarde te bewijzen, worstelen om te voldoen aan de legendarische publieke reputatie van hun ouders – en veeleisende persoonlijke normen.

Moderne Stan Lee

“Als maker en her-uitvinder van enkele van de meest memorabele verhalen en personages in de recente geschiedenis, variërend van Marvel’s The Avengers tot Millarworld’s Kick-Ass, Kingsman, Wanted en Reborn franchises, is Mark as close as it can get tot een moderne Stan Lee,” aldus Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. “We kunnen niet wachten om de creatieve kracht van Millarworld te benutten voor Netflix en een nieuw tijdperk in wereldwijde verhalen af te trappen.”

Je merkt het al: voor Netflix hangt er een hoop van dit project af. Jupiter’s Legacy moet hun Marvel worden, hun Avengers. Superhelden die opduiken in een breed scala aan films en series.

Indrukwekkende trailer

Eerst maar eens 7 mei afwachten. De eerste trailer maakt in ieder geval indruk. Hier zit duidelijk veel geld achter, en de volwassen en grimmige sfeer zorgt er meteen voor dat Jupiter’s Legacy opvalt, als een prettige mix tussen The Avengers en Amazon’s The Boys.

Hopelijk heeft Marvel er in mei een ambitieuze concurrent bij. Na al het gestuntel aan de kant van DC en Warner Bros. zou dat wel prettig zijn…

Ironheart: Marvel’s Tony Stark kan sneller terugkeren dan je denkt

Jupiter's Legacy: Netflix toont voor het eerst geheime wapen tegen Marvel
💥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.