Stijn Kuster
Stijn Kuster Hebbedingen 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Xupermask van Will.I.am is hét mondkapje voor brildragers

Zanger Will.I.Am heeft een slim mondkapje gelanceerd. De ‘smart Mask’ beschikt over allerlei features en moet bovenal fashionable zijn.

Een van de beste features van de Xupermask – zoals het slimme mondkapje heet – is dat je bril niet beslaat wanneer je het masker draagt.

Xupermask: een mondkapje met ventilatoren

Dat de bril niet beslaat, komt mede door de drie ventilatoren – met filters – die in het masker zitten. Deze ventilatoren worden van stroom voorzien door een oplaadbare batterij die zo’n 7 uren meegaat.

Mondkapje helpt ook tegen hooikoorts: 5 stijlvolle exemplaren

Naast ventilatoren zitten er ook LED-lampjes en geluiddempende oortjes aangesloten op het mondmasker van Will.I.Am. Het mondkapje beschikt over Bluetooth 5.0 en is dus direct een draadloze koptelefoon.

Will.I.Am droeg het prototype van het mondkapje al tijdens de MTV VMA’s in 2020. Het mondkapje is een jaar in productie geweest. Uiteindelijk is er voor een siliconen masker gekozen. Het ontwerp is gemaakt door Jose Fernandez. Hij maakte onder meer kostuums voor films als Black Panther en X-Men 2. Het ontwerp is in productie genomen door het Amerikaanse bedrijf Honeywell.

Will.I.Am, Xupermask, slim mondkapje
(Afbeelding: Honeywell)

“We hebben Xupermask ontwikkeld om verandering aan te brengen in het ‘nieuwe normaal’. Het dragen van een mondkapje is zo gewoon geworden, dat we dit naar een hoger niveau wilden tillen. Dus met alle technische snufjes waaraan we tegenwoordig behoefte hebben. Deze smart mask is niet alleen technisch hoogstaand, maar ziet er ook nog fashionable uit,” aldus Will.I.Am tegen The Daily News.

Will.I.Am houdt van technische snufjes

Dit is niet het eerste technische snufje waar de zanger zich mee bezig houdt. Zo investeerde hij in Beats Electronics en werd hij innovatiebestuurder bij chip-, moederbord- en softwareproducent Intel. Het slimme mondkapje van Will.I.Am komt 8 april op de markt en kost 299 dollar (250 euro).

Masterclass: will.i.am deelt zijn expertise over herenmode

Vooralsnog is de site van de mondkapjes offline. Klik hier om naar de site te gaan waar het uiteindelijk op te bestellen is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.