Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft goed nieuws voor Formule 1 en Verstappen-fans

Drive to Survive-producent James Gay-Rees heeft uitstekend nieuws voor fans van de Formule 1. In de In The Fast Lane-podcast heeft hij bekendgemaakt dat de populaire Netflix-documentaire een vierde én een vijfde seizoen gaat krijgen. Ook blikt hij vooruit op het vierde seizoen, waarin Max Verstappen wel eens een hoofdrol kan gaan spelen.

Lange tijd was de Formule 1 één van de meest afgesloten sporten ter wereld. Het was nagenoeg onmogelijk om te zien hoe het er achter de coulissen echt aan toe ging. In 2019 bracht Netflix daar verandering in met de documentaireserie Formula 1: Drive to Survive. De streamingdienst keek een seizoen lang mee achter de schermen en gaf fans zo de kans om hun helden beter te leren kennen.

Formula 1: Drive to Survive gaat door

Hoewel er wat verwijten waren dat Netflix niet genoeg de diepte in ging en zich te veel richtte op sensatie, was er over het algemeen veel lof voor Drive to Survive. Dit leverde vorig jaar een tweede seizoen op en vorige maand verscheen alweer de derde reeks afleveringen. De kijkcijfers zijn blijkbaar nog steeds goed, want producent James Gay-Rees heeft groen licht gekregen voor minimaal nog twee seizoenen.

Dit maakte hij in de In The Fast Lane-podcast officieel bekend. Ook blikte hij samen met host Matt Clayton vooruit op het aankomende seizoen. James Gay-Rees hoopt op een spannend seizoen. Hij heeft voor Netflix al drie keer van dichtbij kunnen zien hoe een dominant Mercedes er met de titel vandoor ging. Dit jaar mag het wat hem betreft wel anders gaan. Net als de fans hoopt hij op een nek-aan-nek-race tussen Red Bull en Mercedes.

Mocht dat toch niet het geval zijn, dan is dat voor Netflix overigens geen enkel probleem. In voorgaande seizoenen is al gebleken dat de strijd in het middenveld of aan de staart van het veld net zo spannend kan zijn. Om nog maar te zwijgen over alle politieke spelletjes die gespeeld worden. Daarnaast krijgen we in 2021 nieuwe auto’s dus dat zal ook de nodige veranderingen teweeg gaan brengen.

Meer moois op Netflix

Netflix blijft voorlopig dus dé streamingdienst voor Formule 1-fans, maar vooral voor filmliefhebbers. Vorige week verschenen er al acht grote films en deze week kwamen er daar nog eens dertien bij. Welke dat allemaal zijn, lees je hier.

MovieMeter

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.