Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Ontslag Kang-acteur verandert minder voor Marvel dan je denkt

Marvel Studios heeft officieel afscheid genomen van Jonathan Majors, de acteur achter superschurk Kang the Conqueror. Toch is zijn Avengers-film niet verloren, zo blijkt nu.

Na maanden aan onzekerheid is Marvel Studios zijn grote schurk kwijt. Jonathan Majors, de acteur die Thanos-opvolger Kang the Conqueror speelt, is zijn lucratieve rol officieel kwijt.

Kang-acteur Jonathan Majors veroordeeld

Niet zonder reden, uiteraard. Majors werd afgelopen maart gearresteerd wegens vermeend huiselijk geweld na een ruzie met zijn toenmalige vriendin.

Zijn talentmanagementbedrijf en PR-team trokken direct hun handen van het 34-jarige megatalent af. Ook raakte hij meteen grote aankomende rollen in onder andere een biografische Otis Redding-film kwijt.

Creed III Jonathan Majors
Jonathan Majors in Creed III (Afbeelding: MGM)

Kang bleef in de tussentijd een vraagteken. De geruchten over het vermeende Plan B van Marvel Studios vlogen het internet over, maar officieel hakte de studio vooralsnog geen knoop door.

Daar is nu dus verandering in gekomen. Na een proces van twee weken is Majors door de rechtbank schuldig bevonden op twee fronten: intentional assault in de derde graad en aggravated harassment in de tweede graad. Naar verwachting zal de acteur in februari zijn straf te horen krijgen.

Marvel dropt acteur, maar niet Avengers: The Kang Dynasty

Marvel gaat daar echter niet meer op wachten. Nu de Kang-acteur schuldig is bevonden heeft de studio Jonathan Majors gedropt. Zijn Marvel-carrière is met het tweede seizoen van Loki dus tot een einde gekomen.

Na Edward Norton, Terrence Howard en recenter William Hurt is Majors niet de eerste Marvel-rol die wellicht opnieuw gecast moet gaan worden, maar wel by far de grootste. Kang was immers de grote overtreffende trap van Thanos, de grote schurk waar alle films en series naar toe werkten.

Toch lijkt het er sterk op dat Marvel Studios enkel afscheid neemt van de acteur achter Kang, maar niet Kang zelf. Het gereputeerde Hollywood-vakblad The Hollywood Reporter meldt net namelijk dat Marvel Studios “van plan is om verder te gaan met Avengers: The Kang Dynasty.”

Veranderingen achter de schermen

Achter de schermen is er sowieso al een hoop veranderd, nog voor de zaak van Majors begon. Afgelopen november haalde Marvel Studios de eerder aangekondigde Shang-Chi-regisseur Destin Daniel Cretton van The Kang Dynasty af.

Ook schakelde de studio Loki-bedenker, Kang-specialist en Doctor Strange in the Multiverse of Madness-scenarist Michael Waldron in om de vijfde Avengers-film te herschrijven.

De kans is dus aanwezig dat het verhaal van de ambitieuze filmfinale sowieso op de schop gaat, met een uiteindelijke nieuwe titel als resultaat. Maar, mede vanwege de vele vormen die Kang aan kan nemen is een toekomst met een andere acteur zeker niet uitgesloten voor de schurk. Wordt vervolgd!

Lees in de tussentijd ook over de rigoureuze zet die Marvel Studios-baas Kevin Feige overweegt om jou weer terug de bioscoop in te krijgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.