Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tom Hardy is terug in iconisch 60’s motordrama met sterrencast

Maak kennis met The Bikeriders, een op een iconisch fotoboek gebaseerde dramafilm met Tom Hardy, Austin Butler én Norman Reedus. Dat lijkt op het eerste gezicht een goed stel bij elkaar.

Soms kom je nieuwe films tegen die alleen al vanwege de cast het checken waard zijn. Tom Hardy is op zichzelf al bijna reden genoeg om een bioscoopticket aan te schaffen, maar de aankomende dramafilm The Bikeriders doet daar nog een schep bovenop.

The Bikeriders: veelbelovende sterrencast

Komt ie: de cast van de film bestaat naast Tom Hardy onder anderen uit Austin Butler (Elvis), Norman Reedus (The Walking Dead), Michael Shannon (Man of Steel) en Jodie Comer (Killing Eve).

The Bikeriders neemt je mee terug naar de jaren zestig en volgt een decennium lang het leven van de leden van een fictieve motorclub, de Vandals. De bioscoopfilm is geïnspireerd door Danny Lyon’s iconische fotoboek en “dompelt je onder in het uiterlijk, het gevoel en de geluiden van bare-knuckled, met vet bedekte subcultuur van motorrijders uit de jaren zestig”.

Tom Hardy en meer roekeloze motorrijders

De regie is in handen van Jeff Nichols, de schrijver en regisseur die eerder al unieke topfilms als Mud en Take Shelter afleverde. Hij vertelt het verhaal van de Vandals vanuit het perspectief van Kathy, een lid van de club en de vrouw van Benny, een roekeloze motorrijder. Ze moet haar best doen om te dealen met de ongetemde aard van haar man en zijn trouw aan Johnny, met wie ze moet wedijveren om Benny’s aandacht.

The Bikeriders Tom Hardy dramafilm
The Bikeriders Tom Hardy dramafilm (Afbeelding: Focus Features)

De club begint onschuldig, maar in de loop der jaren “wordt het leven bij de Vandalen gevaarlijker en dreigt de club meer sinistere en criminele bende te worden. Kathy, Benny en Johnny zullen keuzes moeten maken over hun loyaliteit aan de club en aan elkaar.”

Bioscooptiming en studio-gedoe

Genoeg dramapotentie, dus. Ook mooi detail: het leeuwendeel van de cast heeft zelf op de (historische) motor gezeten voor de opnames van The Bikeriders. In juni gaan we ontdekken of de sterrencast en veelbelovende insteek van de film ook een denderend eindproduct opleveren. Die maand komt de dramafilm uit in de bioscopen.

The Bikeriders Tom Hardy dramafilm
The Bikeriders Tom Hardy dramafilm (Afbeelding: Focus Features)

Opvallend genoeg zou de film oorspronkelijk uitgebracht door Disney’s 20th Century Studios, maar daar werd The Bikeriders geschrapt, waarna de dramafilm door Focus Features werd opgepakt. Dat hoeft helemaal niet iets te zeggen over de uiteindelijke film, maar toch: wacht vooral even de eerste recensies over Tom Hardy en kornuiten af.

Topfilms die je nu kunt streamen

Nu al trek in een topfilm? In dit artikel hebben we de beste oorlogsfilms op Netflix, Disney+, HBO Max en Videoland voor je op een rijtje gezet.

The Bikeriders Tom Hardy dramafilm
(Afbeelding: Focus Features)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.