Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Marvel toont goddelijke Angelina Jolie in eerste Eternals-beelden (en meer)

We weten al jaren dat Eternals een nieuw begin voor Marvel wordt. Een ambitieuze intergalactische film die duizenden jaren beslaat, en een nieuwe Phase voor het Marvel Cinematic Universe aftrapt. We gaan van superhelden naar goddelijken, van een voornamelijk aards speelveld naar een kosmisch niveau. Eindelijk is het tijd voor de eerste beelden.

Waar we halverwege vorig jaar de eerste trailer voor Eternals hadden verwacht, dacht de pandemie daar anders over. De ambitieuze Marvel-film werd van eind vorig jaar uiteindelijk verplaatst naar november dit jaar. Ook de cast kennen we al een tijdje, met Angelina Jolie, Richard Madden en Kit Harington als hoogtepunten. Niet de minste namen.

2021: propvol MCU-jaar

Toch hebben fans lang moeten wachten om de cast van Eternals in actie te zien. Tot nu. Marvel Studios heeft namelijk een vooruitblik uitgebracht. In de desbetreffende video krijgen we te zien waar we de komende tijd op kunnen rekenen. Lang verhaal kort: een hoop.

Alleen al dit jaar komen er nog vier MCU-films uit. Black Widow komt naar de bioscopen en Disney+ in juli, gevolgd door Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings in september, Eternals in november en Spider-Man: No Way Home in december.

Eerste beelden van Marvel’s Eternals

Onlangs kregen we al de eerste trailer van Shang-Chi te zien. Een volledige trailer voor Eternals laat nog even op zich wachten, maar gelukkig bevat de video van Marvel wel de eerste bewegende beelden. Op 2:20, om precies te zijn.

Het is bijna niks, maar we krijgen de silhouettes van de Eternals te zien. Ook is er een shot van Nanjiani’s Kingo, McHugh’s Sprite, Chan’s Sersi, Madden’s Ikaris, Jolie’s Thena en Lee’s Gilgamesh, helaas niet in hun superhelden-outfits. Gelukkig krijgen we als kers op de taart wel Angelina Jolie’s personage in actie te zien, met een gloeiend zwart.

Voor hoe lang het daarbij blijft is onduidelijk. Eternals komt vier weken (!) na Shang-Chi uit, dus je zou zeggen dat je dan ook vier weken later dan Shang-Chi de eerste trailer kunt verwachten. Dat zou al over twee weken zijn. Maar met Black Widow in het vooruitzicht zullen Marvel Studios en Disney keuzes moeten maken. De marketingmachine voor alle films tegelijkertijd aangooien zal voor de doorsnee consument enkel verwarrend werken.

Oscar-winnaar

Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Eternals wordt geregisseerd door Chloé Zhao, die vorige week nog de Oscar der Oscars won met haar film Nomadland. Een kleine indiefilm, en dus totaal iets anders dan het intergalactische verhaal dat Marvel op de planning heeft staan.

Toch zijn er volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige veel overeenkomsten. Zo gebruikt de regisseur vooral praktische shots, zonder special effects, en voelt de film daardoor intiemer aan dan je zou verwachten. Dat klinkt alvast goed. In november gaan we ontdekken of ze nog een keer in de roos gaat schieten!

Black Panther 2 en Captain Marvel 2

PS. De onderstaande video verklapt ook de titel van de Black Panther-sequel. Dat wordt Black Panther: Wakanda Forever. De volgende Captain Marvel-film gaat The Marvels heten. We raden je vooral aan de video even te checken, want niemand minder dan Stan Lee introduceert de nieuwe superhelden. Nostalgie!

War of Evolution: Marvel’s geheime toekomstplannen en The Eternals

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.