Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO troost Star Wars-fans met ultieme versie van Luke’s X-Wing

LEGO komt weer eens de spaarrekeningen van fervente Star Wars-fans plunderen met een nieuwe set waar je U tegen zegt. Maak kennis met de nu al iconische Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter.

Vier jaar na het matige The Rise of Skywalker heeft Lucasfilm eindelijk weer drie nieuwe Star Wars-films aangekondigd. Fans kunnen uitkijken naar een film van James Mangold over de allereerste Jedi, een Endgame-climax voor The Mandalorian en de andere shows op Disney+ en, zeer controversieel, een nieuwe film over Rey. Precies: de Jedi waar de meest recente filmtrilogie om draaide.

Dogfights in Star Wars

Het slechte nieuws? Disney heeft nog geen releasedata bekendgemaakt. Pas op zijn vroegst kun je eind 2025 de eerste nieuwe Star Wars-film verwachten. Ook opvallend: de eerder aangekondigde dogfights-film van Patty Jenkins lijkt definitief in de prullenbak te zijn beland.

Zonde, want een soort Top Gun, maar dan in een Star Wars-jasje, zou fascinerend zijn. Niet voor niks zijn de dogfights in space al decennia de basis voor games, boeken en comics rondom Star Wars. Maar een film? Voorlopig moet je het doen met de onvermijdelijke ruimteschip-scènes die in elke Star Wars-film en serie voorbij komen.

Luke Skywalker’s X-Wing Fighter van LEGO

Ook biedt LEGO soelaas. En hoe! Vanaf 1 mei is LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter te koop. Een 55 centimeter lange replica van het iconische ruimteschip van Luke Skywalker. De set bestaat uit 1949 steentjes en maakt deel uit van de Ultimate Collectors Series. Een reeks van indrukwekkende en prijzige Star Wars-sets voor volwassenen, die eerder al iconische modellen zoals de Millennium Falcon opleverde.

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
(Afbeelding: LEGO)

Het direct herkenbare ruimteschip komt gepaard met een minifiguurtje van Luke Skywalker in pilotenoutfit, en, uiteraard, zijn trouwe metgezel R2-D2. Een museumwaardig naamplaatje en standaard zorgen ervoor dat je het eindresultaat op gepaste wijze tentoon kunt stellen. Het schip, dat we voor het eerst te zien kregen in A New Hope, is 55 centimeter lang, 44 centimeter breed en 27 centimeter hoog.

Hoewel het vooral een set is om neer te zetten, niet om je neefje of nichtje mee te laten spelen, hebben de designers van LEGO er wel een aantal dynamische elementen in verwerkt. Zo kun je de cockpit openen om Luke erin te stoppen en kunnen de vleugels van de X-Wing bijvoorbeeld veranderd worden naar de aanvalspositie.

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
(Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en betaalbaar alternatief

“Het is niet de eerste keer dat we de X-Wing van Luke tot leven brengen, maar het is wel de meest gedetailleerde,” concludeert Henrik Andersen, de ontwerper van dit pareltje.

Helaas kleeft daar ook een pittig prijskaartje aan: voor het iconische ruimteschip kun je vanaf 1 mei 239,99 euro neer gaan leggen. Vind je dat wat te gortig? Dan heeft LEGO gelukkig ook nog een kleinere en goedkopere variant. Scheelt weer!

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.