Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult 18+ Star Wars-set: mediteren met Darth Vader

De samenwerking tussen Star Wars en LEGO is te lekker voor woorden. Nieuw in de reeks is de bouwset de Darth Vader Meditation Chamber, een meditatiekamer voor 18 jaar en ouder.

Sinds het vele thuis zitten tijdens de pandemie is zijn de bouwsteentjes uit Denemarken populairder dan ooit, ook onder volwassenen. Het televisieprogramma Lego Masters zorgde nog eens voor een extra boost. De trend zet door en daar speelt de fabrikant lekker op in. Onze favoriete bouwsets zijn die van Star Wars, waarover later in dit artikel meer. Nu aandacht voor de meditatiekamer van Darth Vader.

De meditatiekamer van Darth Vader

De bouwset is geïnspireerd op een iconische scène uit Star Wars: The Empire Strikes Back. ‘You have failed me for the last time, Admiral’, zegt Darth Vader in de scène vanuit zijn meditatiekamer, waarna hij de admiraal op afstand wurgt en Piett benoemt tot nieuwe admiraal.

Darth Vader Meditation Chamber, meditatiekamer, star wars, lego, set
(Afbeelding: LEGO)

De nieuw LEGO x Star Wars-set bestaat uit de meditatiekamer, inclusief het scherm met Admiral Piett, die is op te bouwen met 663 steentjes. Daarbij krijg je twee minifiguren: Darth Vader met een lightsaber en generaal Veers met een blaster.

Net als in de film

De kamer opent en sluit net als in The Empire Strikes Back en beschikt over een ronddraaiende stoel voor Darth Vader, een groot scherm, bedieningspanelen, een nop waarop generaal Veers kan staan en een naamplaatje.

Darth Vader Meditation Chamber, meditatiekamer, star wars, lego, set
(Afbeelding: LEGO)

De afmetingen van de meditatiekamer van Darth Vader zijn 18 centimeter (hoogte) x 16 centimeter (breedte) x 19 centimeter (diepte). Deze LEGO x Star Wars-set neemt dus niet zoveel ruimte in, maar zal de aandacht van jouw visite zeker wel trekken. Je koopt de bouwset vanaf 1 augustus voor 74,99 euro.

De LEGO x Star Wars-collectie

Deze LEGO x Star Wars-set voor volwassenen maakt deel uit van een reeks hoogwaardige bouwsets, speciaal ontworpen voor de kritische hobbyist die op zoek is naar een ontspannend, leuk en creatief doe-het-zelfproject. De collectie is zo’n beetje oneindig.

Darth Vader Meditation Chamber, meditatiekamer, star wars, lego, set
(Afbeelding: LEGO)

In maart onthulde LEGO nog drie must-have sets binnen de Star Wars-collectie, waaronder een ‘borstbeeld’ van Darth Vader. Maar check vooral ook onze persoonlijke top 8, waaronder Baby Yoda en de Millennium Falcon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.