Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: betaalbare tweedehands Fiat X 1/9 Sport uit 1975

De oldtimer van de dag is een sportieve cabrio uit de jaren 70. Check deze betaalbare tweedehands Fiat X 1/9 Sport uit 1975.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1300 uit 1975

Altijd al een klassieke sportauto willen bezitten? Dit is je kans. Deze tweedehands Fiat X 1/9 Sport is onlangs gerestaureerd en gereviseerd, waardoor hij in goede staat verkeert. Toch kost de oldtimer nog geen 15.000 euro.

Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

De carrosserie van de tweedehands Fiat Sport is charmant, zijn lak is zorgvuldig gespoten in de originele kleur en alle kunststof onderdelen zijn onbeschadigd. Verder heeft de oldtimer omhoog slaande koplampen, stijlvolle velgen, een open dak en een gewicht van slechts 880 kilo.

Prachtig interieur en een bescheiden 75 pk

Ook het interieur is zorgvuldig gerestaureerd. Zo zijn de sportstoelen en alle andere lederen onderdelen opnieuw bekleed, verkeert het dashboard in goede staat en werken alle instrumenten en bedieningselementen zoals het hoort.

Het 75 pk sterke motorblok ligt precies achter de bestuurder en zorgt voor een gaaf inlaatgeluid. Dankzij de slimme gewichtsverdeling stuurt de tweedehands Fiat X 1/9 Sport als een echte sportauto. Ondanks zijn vier versnellingen kan deze Italiaanse oldtimer toch nog een topsnelheid bereiken van 170 kilometer per uur.

Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion
Tweedehands Fiat X 1/9 Sport 1975 occasion

Klassieke oldtimer voor een scherpe prijs

Met maar 83.000 kilometer op de teller staat deze tweedehands Fiat X 1/9 Sport te koop voor 14.950 euro. En dan valt er vast nog wel wat te onderhandelen. Hoe dan ook een scherp prijskaartje. De klassieke Fiat staat bij Gallery Aaldering, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.