Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Investeren & Beleggen 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO Star Wars-minifigure (die jij mogelijk hebt) schiet omhoog in prijs

Gamers die de deluxe editie van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga hebben gekocht, kunnen daar flink op verdienen. Bij deze versie van de game zit namelijk een exclusieve LEGO Luke Skywalker minifigure die enorm in waarde is gestegen. Helaas is de reden minder positief.

Dat deze Luke Skywalker with Blue Milk minifigure inmiddels tussen de 50 en 200 dollar oplevert, heeft vooral te maken met scalpers. Dit zijn mensen die een bepaald product massaal opkopen om deze vervolgens voor woekerprijzen weer op de markt te brengen. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook met sneakers en andere LEGO-producten, maar het bekendste voorbeeld is toch wel de PlayStation 5.

Scalpers duiken bovenop Luke Skywalker-minifigure

Nu hebben de scalpers het dus ook gemunt op de deluxe editie van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (voor de PlayStation, Xbox en Nintendo Switch). Niet vanwege de game of de extra DLC die erbij zit, maar om een LEGO poppetjes. De minifigure van Luke Skywalker met een pak blauwe melk is namelijk niet te koop. De enige manier om deze te bemachtigen, is via de de luxe editie van de nieuwe LEGO Star Wars game. Een leuk hebbeding voor de echte fans waar nu dus grof misbruik van gemaakt wordt.

Inmiddels is de deluxe editie LEGO Star Wars: The Skywalker Saga bijna nergens meer te krijgen. Gezien de beperkte oplage is dat geen verrassing. Helaas zijn de verkochte deluxe edities vooral bij scalpers terecht gekomen en niet bij de fans. Star Wars-liefhebbers die deze exclusieve Luke Skywalker LEGO minifigure alsnog willen bemachtigen, worden nu gedwongen om op sites als eBay de hoofdprijs te betalen.

LEGO komt mogelijk met de oplossing

Star Wars en LEGO-fans roepen nu op tot een boycot. Door de scalpers hun zin niet te geven, hopen ze dat de prijs gaat dalen. Daarnaast is er de hoop dat ook LEGO zelf ingrijpt. Niet door de scalpers aan te pakken, maar door de blauwe melkdrinkende Luke Skywalker-minifigure op een andere manier op de markt te brengen. Volgens geruchten gaat dit mogelijk gebeuren. De fabrikant zou overwegen om deze minifigure te gaan uitdelen voor promotionele doeleinden.

LEGO-minifig van president Zelensky levert Oekraïne geld op

Mocht je geld willen verdienen aan LEGO, dan kan dat gelukkig ook op een nettere manier. Het rendement op oude sets is namelijk helemaal niet zo slecht. Mocht je meer willen weten over investeren in de kleurrijke blokjes en hoeveel je dit kan opleveren? Lees dan hier alles wat je moet weten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.