Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Top 8 natuurdocumentaires op Netflix, met Obama als nieuwkomer

Goed nieuws voor liefhebbers van natuurdocumentaires: Our Great National Parks staat o Netflix. Jawel, met Barack Obama in de rol van David Attenborough. En als je dan toch aan het bingewatchen bent, check dan deze complete top 12. Zo mooi is, of was, de aarde.

Netflix is een feest voor liefhebbers van unieke documentaires, zoals het bizarre Tiger King. Maar zie je tijgers liever niet in kooien? Dan zit je goed in dit artikel

De beste natuurdocumentaires op Netflix

De streamingdienst staat vol met natuurdocumentaires, maar onlangs is er ook een aantal verwijderd. Zo zijn de natuurdocumentaires Blue Planet, Blue Planet II, Planet Earth en Planet Earth II niet meer te vinden op Netflix. Dat zal alles te maken hebben met de in 2020 uitgekomen documentaireserie Our Planet, die gemaakt is door dezelfde mensen. Maar er valt nog genoeg te genieten van natuur en dieren op Netflix. Dit zijn onze favoriete natuurdocumentaires om te streamen, met Our Great National Parks als nieuwkomer.

1. Our Great National Parks

De naam zegt het al: Our Great National Parks gaat over de mooiste nationale parken op aarde. De miniserie van Netflix bestaat uit vijf afleveringen en wordt aan elkaar gepraat door de zalvende stem van Barack Obama.

2. Our Planet

Voor Our Planet heeft Netflix de handen ineengeslagen met de makers Planet Earth en Blue Planet. In een periode van vier jaar tijd zijn de makers met de modernste apparatuur door vijftig landen gereisd, met als doel de diversiteit van onze planeet in beeld te brengen. De jungle, noordpool, zuidpool, oceanen, Afrikaanse savannes, woestijnen; alles komt voorbij. Maar het belangrijkste: David Attenborough praat Our Planet aan elkaar. April dit jaar verscheen de documentaireserie, bestaande uit zeven afleveringen van bijna een uur. Bekijk de serie hier.

3. Virunga

Deze met een Oscar genomineerde natuurdocumentaire vertelt het verhaal van de rangers die hun leven riskeren om het kostbare Nationaal Park Virunga in Congo en de bedreigde gorilla’s die er leven te redden. Een absolute must-see, met een 100% score op Rotten Tomatoes.

4. 72 Animals

Heerlijke wegkijkers op een zondagmiddag zijn de natuurdocumentaires 72 Animals. Zo heb je 72 Cutest Animals, 72 Dangerous Animals: Asia 72 Dangerous Animals: Australia en 72 Dangerous Animals: Latin America. Al deze natuurdocumentaires bestaan uit tien afleveringen, die zich richten op een specifieke groep dieren.

5. David Attenborough: A Life On Our Planet

In A Life on our Planet geeft de nog lang niet moegestreden David Attenborough aan de hand van ooggetuigenverslagen op diverse plekken in de wereld zijn persoonlijke visie op de toekomst. Valt de aarde nog te redden? Nou, dan zal als de wiedeweerga de biodiversiteit hersteld moeten worden. Zeer interessant, enigszins donker, maar er is een hoopvol einde.

6. Tales by Light

Natuurfotografie is een ware kunst en Tales By Light is een serie die het verhaal achter de foto’s laat zien. In inmiddels alweer drie seizoenen van zes afleveringen volg je gerenommeerde natuurfotografen op de voet. Zij laten zien hoe je het perfect plaatje schiet. Iedere aflevering behandelt een ander gebied op deze nog steeds zo mooie en diverse aarde. Weer eens wat anders dan de hitseries op Netflix.

7. Moving Art

Moving Art is een documentaireserie die bestaat uit zes losse natuurdocumentaires die enkel bestaan uit bewegende, kunstzinnige beelden van natuur. De onderwerpen zijn: oceanen, woestijnen, bloemen, bossen, watervallen en onderwater. Na de tijd ben je weer helemaal zen.

8. Chasing Coral

Chasing Coral is een indrukwekkende documentaire van Netflix, uitgebracht in 2018. De natuurdocumentaire is de opvolger van Chasing Ice. Meer dan 650 uren zijn er geschoten om jou een beeld te geven van de buitenaards mooie onderwaterwereld op deze planeet, maar ook de verwoesting door het klimaat en overbevissing komen uitgebreid aan bod.

Our Great National Parks met Barack Obama wordt nog niet héél goed beoordeeld. Lees hier de meningen op IMDb.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.