Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 5 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

5 LEGO x Star Wars-gadgets onder de 10 euro voor dagelijks gebruik

4 mei was het Star Wars Day, een gelegenheid waarvoor LEGO een karrenvracht aan nieuwe bouwsets uitbracht, inclusief kleine gratis sets. Maar vandaag richten we ons op misschien wel de coolste gadgets uit de nieuwe collectie, voor dagelijks gebruik. Juist, sleutelhangers met minifiguren uit de franchise.

LEGO en Star Wars gaan a long way back. In 1999 kwam de eerste gezamenlijke bouwset uit, ter ere van Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. Inmiddels zijn we meer dan vierhonderd sets en tienduizenden steentjes verder.

LEGO-sleutelhangers met Star Wars-minifiguren

Vandaag alleen een keer geen bouwsets, maar sleutelhangers. Iedere dag een minifiguur in je broekzak, aan je fietsslot of in je handtasje; dan is je leven compleet. We lichten de vijf nieuwe dagelijkse gadgets voor je uit. Je koopt ze dus voor een prikkie, hou wel rekening met verzendkosten die het totaal net iets boven een tientje brengen.

Darth Vader

De meest gewilde LEGO x Star Wars-sleutelhager is ongetwijfeld die van het meest iconische personage uit de filmreeks. Je koopt Darth Vader voor 5,59 euro.

darth vader, lego star wars sleutelhanger
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Fennec Shand

Fan van The Mandalorian, The Bad Batch en The Book of Boba Fett? Dan is deze sleutelhanger van Fennec Shand jouw nieuwe dagelijkse gadget. Te koop voor 5,95 euro.

Fennec Shand lego star wars sleutelhanger
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Scout Trooper

Scout Troopers zijn in de Star Wars-franchise gespecialiseerde Stormtroopers. Ze worden ingezet voor verkenning en patrouillewerk. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien zoeven op hun 74-Z Speeder Bike, die ook te koop was als LEGO-bouwset. De sleutelhanger is nog wel voorradig, tevens voor 5,95 euro.

Scout Trooper lego star wars sleutelhanger
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Darth Maul

Terug naar The Phantom Menace, waarin Star Wars-fans kennismaakten met Darth Maul op het witte doek. Dat is inderdaad die Zabrak die door Darth Sidious is opgeleid tot een angstaanjagende Sith. Hij is vereeuwigd als LEGO-sleutelhanger, die je, en nu voel je hem vast al aankomen, koopt voor 5,95 euro.

darth maul, lego star wars sleutelhanger
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Ahsoka Tano

Ahsoka Tano krijgt deze zomer haar eigen Star Wars-serie op Disney+, nadat je haar al voorbij zag komen in onder meer The Mandalorian en The Book of Boba Fett. De Togruta Padawan koop je voor 5,59 euro als LEGO-sleutelhanger.

Ahsoka Tano, sleutelhanger, lego, star wars
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Bonus: Stormtrooper-sleutellampje

Oké, deze gadget gaat de grens van 10 euro voorbij, maar dan heb je wel een sleutelhanger die licht geeft. Druk op de stormtrooper, en hij schijnt je bij via de onderkant van zijn voeten. Te koop voor 14,95 euro.

stormtrooper sleutellampje
🌌 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.