Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 27 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO onthult alter-ego Princess Leia en een iconisch cadeautje

LEGO introduceert begin maart maar liefst drie nieuwe Star Wars-helmen, waaronder een alter-ego van Princess Leia. Over iconische designs gesproken: vanaf eind deze maand deelt de fabrikant ook een iconisch cadeautje uit.

Op 1 maart gaat eindelijk het derde seizoen van The Mandalorian van start. Na twee jaar gaan de avonturen van Din Djarin en Grogu weer verder op Disney+. Die datum kunnen Star Wars-fans ook om een andere reden in hun agenda noteren.

Nieuwe LEGO Star Wars-helmen

LEGO brengt begin maart namelijk niet één, niet twee maar drie nieuwe Star Wars-helmen uit. Met de eerste twee lieten we je eerder deze week al kennismaken. Dan hebben we het over de helmen van Captain Rex en Commander Cody, twee personages uit animatieseries als The Clone Wars en Rebels.

Nu blijkt uit de officiële aankondiging van de Deense fabrikant dat er nog een derde helm bij komt. Boushh, het alter-ego waarmee Princess Leia in Return of the Jedi het paleis van Jabba the Hutt weet te infiltreren, is de nieuwste set in de ondertussen zeer uitgebreide reeks aan museumwaardige bustes en helmen.

LEGO Star Wars 75351 Princess Leia (Boushh) Helmet
(Afbeelding: LEGO)

Princess Leia in de LEGO Store

Van Darth Vader tot Din Djarin. Je bouwt de helm waarmee Leia haar identiteit verbergt met in totaal 670 steentjes. Een bijgeleverd plaatje zorgt ervoor dat je ‘m als kunstwerk in je werk- of woonkamer tentoon kunt stellen.

Vanaf nu kun je LEGO Star Wars 75351 Princess Leia (Boushh) alvast bestellen in de online LEGO Store. Vanaf 1 maart worden de drie nieuwe sets dus verscheept. Alle drie de nieuwe Star Wars-helmen hebben een prijskaartje van 69,99 euro.

Nostalgisch cadeautje

Houdt het daarmee op? Zeker niet. Als je al een flinke nostalgie-high kreeg door de decennia oude helm van Leia, dan doet LEGO daar met de nieuwste GWP nog een schepje bovenop. GWP staat voor Gift with Purchase, oftewel, een cadeautje dat je bij je aankopen in de LEGO Store krijgt, mits je een bepaald bedrag besteedt.

Even een stapje terug. In 2021 konden fans stemmen om te bepalen met welk thema LEGO zijn negentigste verjaardag zou gaan vieren. Uiteindelijk koos de Deense fabrikant voor het Castle-thema, met het iconische recent uitgebrachte kasteel als resultaat. Geen straf, maar in de top drie meest gekozen thema’s stonden ook de kleurrijke Bionicles, mythische actiehelden die vooral begin deze eeuw mateloos populair waren.

LEGO 40581 BIONICLE Tahu and Takua

Dat ze zoveel stemmen kregen, is niet zo gek. Voor een hele generatie aan jonge LEGO-fans zijn de Bionicles pure nostalgie. Gelukkig heeft LEGO daar alsnog wel oog voor, want vanaf 27 januari krijg je als GWP bij aankopen vanaf 100 euro de LEGO 40581 BIONICLE Tahu and Takua.

Een setje van 219 steentjes waarmee je twee iconische Bionicles bouwt. Althans, soort van: LEGO maakt gebruik van wat meer doorsnee steentjes die nu nog in productie zijn, in plaats van de meer actiefiguur-achtige onderdelen die destijds speciaal voor de speelgoedlijn werden ontworpen. Maar toch, maar toch: pure nostalgie!

LEGO 40581 BIONICLE Tahu and Takua
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Let wel op: je krijgt het cadeautje enkel bij aanschaf van sets in de thema’s Classic, City, Monkie Kid, Ninjago, Friends, DOTS en Creator 3-in-1. De bovenstaande nieuwe Star Wars-helmen tellen dus helaas niet. De actie loopt vanaf 27 januari, en ook hier geldt: op is op!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.