Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 3 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

6 brute LEGO-sets voor volwassenen die in september uitkomen

LEGO pakt in september flink uit met grote sets voor volwassenen. Ook sorteert de Deense fabrikant alvast voor op de feestdagen. We zetten de tofste nieuwe sets van september voor je op een rijtje.

De pepernoten liggen al in de winkel, LEGO brengt adventskalenders uit. Wen er maar aan, het is al praktisch december.

Tofste nieuwe LEGO-sets september

Gelukkig zijn er ook nog andere nieuwe LEGO-sets die september zeker de moeite waard maken. Van Harry Potter tot Ahsoka: we zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

LEGO Concorde

We trappen met wat ons betreft misschien wel de tofste set van 2023 is: de Concorde. Het echte vliegtuig vliegt al sinds 2003 niet meer, maar dat hield de Denen niet tegen om een imposant eerbetoon uit te brengen. Met 2083 steentjes bouw je het langste vliegtuig uit de geschiedenis van LEGO. Maak uitgebreider kennis met de Concorde in ons artikel over de nieuwe set, inclusief meer foto’s!

lego concorde bouwset grootste vliegtuig ooit
(Afbeelding: LEGO)

🌟Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Harry Potter Gringotts

Over imposant gesproken: Harry Potter kan er ook wat van. De Deense speelgoedfabrikant gaat ondergronds met een speciale versie van de tovenaarsbank uit de allereerste Potter-film. Daarin gaat Harry ondergronds in de door kobolds gerunde bank, om het fortuin van zijn ouders op te halen. Deze set laat je zowel het boven- als ondergrondse deel van Gringotts bouwen, al kun je de bovenste helft ook los tentoonstellen. Check ons artikel over Gringotts Wizarding Bank, waarin we je alle verrassende details laten zien.

LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank
💫 (Afbeelding: LEGO)

🌟Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Star Wars Chewbacca

We gaan van megafranchise naar megafranchise, want de Denen blijven scoren met gelicenseerde sets. In september staat Chewbacca in de schijnwerpers. De Wookie kun je nu als kunstwerk in je werk of woonkamer neer gaan zetten, inclusief standaard en naamplaatje. Het levert een reusachtige set op, die uit 2319 steentjes bestaat. Daar ben je wel even zoet mee! Mooi detail: je krijgt een minifiguurtje van het Star Wars-icoon bij de 46 centimeter lange versie.

LEGO Star Wars 75371 Chewbacca
💫 (Afbeelding: LEGO)

🌟Check ‘m in de LEGO Store

LEGO Star Wars Ahsoka-sets

We blijven even in het universum van George Lucas. Op het moment van schrijven is Ahsoka net van start gegaan op Disney+, en daar speelt LEGO gretig op in met dit ruimteschip. Je bouwt de Ghost, een ruimteschip dat diehard fans kunnen kennen uit de animatieserie Star Wars Rebels. Het is de tweede keer dat het schip in LEGO-vorm wordt vereeuwigd, dit keer met meer details en op een grotere schaal. Het resultaat is een 34 centimeter lang voertuig, inclusief minifiguurtjes van Chopper, een droid, General Hera Syndulla, Leuitemnant Beyta, First Officer Hawkins en Jacen Syndulla. Check ook de nieuwe Ahsoka Tano’s T-6 Jedi Shuttle!

LEGO Star Wars 75357 Ghost & Phantom II
(Afbeelding: LEGO)

🌟Check ze in de Store

LEGO Disney jubileumset

Disney bestaat binnenkort honderd jaar. Dat moet gevierd worden! LEGO viert vrolijk mee met een toffe jubileumset voor volwassenen. Je bouwt een klassieke filmcamera als eerbetoon aan de rijke (film)geschiedenis van Disney. De filmstrip toont twintig iconische Disney-films. Open de camera, en je ziet Walt Disney druk bezig met zijn korte film The Old Mill, uit 1937. Een aantal klassieke Disney-figuurtjes maken de nostalgische jubileumset helemaal af.

LEGO Disney 43230 Walt Disney Tribute Camera
(Afbeelding: LEGO)

🌟Check ‘m in de LEGO Store

LEGO adventskalenders

We moeten er helaas toch echt aan gaan geloven: over vier maanden is het kerst. Dat klinkt nog enorm ver weg, maar de pepernoten liggen al in de winkels. Ook LEGO doet vrolijk mee, door al in september de adventskalenders van 2023 uit te brengen. Star Wars, LEGO City, Avengers, Harry Potter, Friends: de keuze is reuze! Desnoods begin je gewoon elke maand tot kerst een andere kalender, niemand die het door heeft.

LEGO september adventskalenders
(Afbeelding: LEGO)

🌟Check ze in de Store

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.