Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Funko en LEGO verklappen nieuw outfit Spider-Man voor aankomende film

Marvel heeft nog steeds geen trailer uitgebracht voor Spider-Man: No Way Home. Gelukkig hebben we nog steeds een speelgoedfabrikant als LEGO, die rustig doorgaat met sets uitbrengen. Het resultaat is dat het nieuwe outfit van Tom Holland nu al gelekt is, in speeldgoed-vorm.

Spider-Man: Far from Home was de laatste Marvel-film voor de pandemie losbarstte. Gelukkig komt de bioscoopwereld nu weer op gang, met een tweede helft van 2021 die volgepropt zit met Marvel Cinematic Universe-blockbusters.

No Way Home: een groot mysterie

Zo komen dit jaar Black Widow, Eternals en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings uit. Daar komt op 17 december nog een vierde film bij: No Way Home. Misschien wel de meest veelbelovende Spider-Man tot nu toe, want alles wijst erop dat Marvel die film aangrijpt om het multiverse-blik open te trekken. Spider-Verse, maar dan live-action.

De film blijft ondanks zijn naderende release een mysterie. Van de hierboven genoemde Marvel-films hebben we al lang trailers gekregen, maar No Way Home hebben we nog niet te zien gekregen. Sterker nog, het officiële Twitter-account achter de film trollt fans zelfs met dat feit.

Marvel Studios wil het plot van No Way Home waarschijnlijk zo lang mogelijk geheim houden, juist doordat de film de chaos van het multiverse in duikt. Gelukkig zorgt de lucratieve merchmachine van Disney ervoor dat er steeds meer details lekken.

Te ver? Marvel trolt fans met trailer voor Spider-Man: No Way Home

LEGO lekt outfit Spider-Man

Zo komen er later dit jaar verschillende LEGO-sets uit rondom Spider-Man: No Way Home. Één van die sets dook afgelopen week op. Dan hebben we het over Spider-Man at the Sanctum Workshop, een bouwset die op 1 oktober uitkomt. Spidey, MJ, Doctor Strange en Wong nemen het op tegen een monsterlijk insect in de Sanctum Sanctorum.

Funko en LEGO verklappen nieuw outfit Spider-Man voor aankomende film
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Dat hoeft niet een moment uit de film te zijn, vaak worden de ‘scènes’ van dit soort speelgoed specifiek verzonnen voor de sets. Maar fans sloegen wel direct aan op het outfit van Spider-Man. Zowel het LEGO-poppetje van de superheld als de artwork uit de film rechtsboven verklappen namelijk het nieuwe outfit dat Tom Holland gaat dragen in No Way Home. Bij een nieuwe solofilm hoort een nieuw pak, die de komende jaren de uitstraling van de superheld bepaalt in games, series, comics en dus in LEGO-sets.

Een van de vele?

Het nieuwe pak lijkt een combinatie tussen Iron Spider en de suit die Parker aan het einde van Far from Home droeg. De verandering is niet zo radicaal als bijvoorbeeld de stealth-suit uit Far from Home, maar desalniettemin is het een flinke stap. De vraag is hoe prominent deze suit aanwezig gaat zijn. Als Spidey echt tig realiteiten door gaat slingeren met Doctor Strange, dan krijgen we wellicht juist tig nieuwe outfits te zien.

Funko en LEGO verklappen nieuw outfit Spider-Man voor aankomende film
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Het liefste hadden we al Tom Holland rond zien slingeren in zijn nieuwe pakkie in een kersverse trailer, maar alas. We moeten het doen met gelekte LEGO-sets. Schiet op Marvel!

Update: een nieuwe Funko POP! lijkt nog een nieuw outfit te hebben verklapt:

Funko en LEGO verklappen nieuw outfit Spider-Man voor aankomende film
🌟 (Afbeelding: FUNKO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.