Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 10 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO breidt middeleeuws imperium uit met imposante 18+ set

LEGO gaat vrolijk op de middeleeuwse toer verder met 10332 Medieval Town Square, een imposante nieuwe set voor volwassenen. Een optie als je de hype rond deze tijdelijke zeldzame 18+ bouwsets hebt gemist.

Het is een mooie maand voor LEGO-fans met nostalgie voor het klassieke ridder-thema. Je kunt namelijk tijdelijk meedoen aan een officiële crowdfunding-ronde voor een nieuw LEGO-kasteel. Dit keer eentje die op een berg staat, waarover je meer kunt lezen in dit artikel. Een klassieker in de dop, uit de koker van een fan en opgepikt door LEGO zelf. Ondertussen is het klassieke kasteel uit 2022 ook nog steeds beschikbaar.

LEGO 10332 Medieval Town Square

Daar doet de Deense fabrikant nu nog een flinke schep bovenop met de aankondiging van nog een set. De spirituele opvolger van de Middeleeuwse Markt uit 2009 staat op de stoep: 10332 Medieval Town Square.

Een gloednieuwe set van 229,99 euro die uit maar liefst 3304 steentjes bestaat. Daarmee bouw je een 36 centimeter breed en 12 centimeter diep dorp vol sfeer.

Het middeleeuwse dorp heeft zelfs een naam: Felsa. De markt die je in elkaar zet bestaat uit een werkplaats voor de timmerman, een tapijtfabriek, een kaasmakerij en uiteraard een klassieke herberg zoals je ze kent uit praktisch elke fantasyfilm of boek.

Gedetailleerd interieur en minifiguurtjes

Dankzij het grote aantal steentjes zijn de gebouwen ook nog eens voorzien van een gedetailleerd interieur. Til de daken op en de tafereeltjes komen tevoorschijn. Dankzij acht minifiguurtjes en een breed scala aan dieren kun je er ook nog eens voor zorgen dat Medieval Town Square tot leven komt.

LEGO Icons 10332 Medieval Town Square ridders 7
(Afbeelding: LEGO)

Dan hebben we het onder andere over een smid, torenwachter, timmerman en tapijtwever. Classic.

Met de tweede middeleeuwse set voor volwassenen van 2024 worden het prijzige maanden, maar gelukkig heb je nog even om te sparen: Medieval Town Square komt op 4 maart uit en is in tegenstelling tot het crowdfunding-kasteel nog wel even beschikbaar.

Door alle toffe afbeeldingen nu al zin om te gaan bouwen? Check dan alle nieuwe sets voor volwassenen die begin deze maand uit zijn gekomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.